Απεβίωσε ο ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 5.6.2012

Στην ηλικία των 86 ετών απεβίωσε, από ανακοπή καρδιάς, ο ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης.


Το τελευταίο διάστημα, ο γνωστός ηθοποιός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν του Νέου Ψυχικού με καρδιακά προβλήματα.


Ο Αθηνόδωρος Προύσαλης μετρούσε περισσότερο από μισό αιώνα στο θέατρο ενώ είχε δεκάδες συμμετοχές σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.


prousalis2
Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του «Ωδείου Αθηνών» και συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους του ελεύθερου θεάτρου, ανάμεσα στους οποίους και το Θέατρο Τέχνης.

Ο Αθηνόδωρος Προύσαλης είχε πρωτοεμφανιστεί στη θεατρική σκηνή το 1953, στο έργο «Ο τρομερός καλόγερος». Το 1952 εμφανίστηκε στην ταινία «Στραβόξυλο» και έκτοτε είχε δεκάδες παρουσίες στον ελληνικό κινηματογράφο. Τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 2003 στην ταινία «Πολίτικη Κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη.

Χαρακτηριστικές ήταν οι εμφανίσεις του στις ταινίες «Τζένη Τζένη», «Καλώς ήρθε το δολάριο», «Βαβυλωνία», «Η Ρένα είναι οφσάιντ» αλλά και στο «Μετέωρο βήμα του πελαργού» του Θόδωρου Αγγελόπουλου.


Το 1990 ο Προύσαλης απέσπασε τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία του στην ταινία οι «Αθηναίοι».


Εμφανίστηκε ακόμη σε πολλά σίριαλ της ιδιωτικής τηλεόρασης, με πιο γνωστή ίσως τη συμμετοχή του στα «Εγκλήματα».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ