«Ο πολιτισμός κάνει τον κόσμο να γυρίζει, όχι η πολιτική»

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 17.7.2012

Τις απόψεις του για τον πολιτισμό, την πολιτική και τον αθλητισμό εξέφρασε ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Αρμάν Ασάντε σε συνέντευξή του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug στο Βελιγράδι, όπου βρίσκεται για τα γυρίσματα της συνέχειας της ταινίας «Μοντεβιδέο η γεύση ενός ονείρου» (Montevideo Bog te video).


«Η μουσική, η ζωγραφική, ο κινηματογράφος, ο αθλητισμός είναι μορφές παγκόσμιας ανταλλαγής, η οποία είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Πιστεύω ότι ο πολιτισμός κάνει τον κόσμο να γυρίζει, όχι η πολιτική», είπε.


Ο Αρμάν Ασάντε ανέφερε ακόμη ότι αποδέχθηκε την πρόταση του Σέρβου σκηνοθέτη Ντράγκαν Μπιέλογκρλιτς και της εταιρίας παραγωγής «Intermedia Network», εφ’ όσον είδε το πρώτο μέρος της ταινίας.


«Είδα ότι το έργο μιλά για τον παγκόσμιο πολιτισμό την εποχή του 1930, προβάλλει μια ιστορία για μια μικρή χώρα που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή. Έκανα την έρευνά μου και βρήκα ότι αυτό ήταν επίσης σημαντικό και στις ΗΠΑ. Υπήρξαν επιχειρηματίες, όπως ο χαρακτήρας που υποδύομαι εγώ», τόνισε.


«Αυτό που θεωρώ σημαντικό στην ταινία είναι το θέμα της ελπίδας. Η ελπίδα ήταν επίσης σημαντική εκείνη τη χρονική περίοδο. Η ιδέα μιας μικρής ομάδας που σκαρφαλώνει στη διεθνή σκηνή και η ιδέα της κοινωνικής ανταλλαγής, στην πραγματικότητα η γέννηση της παγκοσμιοποίησης, θεώρησα ότι είναι πολύ όμορφη για μία ταινία», σημείωσε.


Ο Νεοϋρκέζος, ιταλικής και ιρλανδικής καταγωγής Αρμάν Ασάντε γνωστός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην ταινία «Μάμπο Κινγκς» και για τη συμμετοχή του σε πολλές άλλες ταινίες, μέχρι στιγμής έλαβε μέρος σε γυρίσματα της ταινίας «Μοντεβιδέο η γεύση ενός ονείρου» στο Μαυροβούνιο, στην Τενερίφη.


Τώρα συμμετέχει στα γυρίσματα στη Σερβία και αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη και τους συναδέλφους του, τόνισε ότι είναι επαγγελματίες, πολύ καλά εκπαιδευμένοι και ότι έχουν χάρισμα την θεατρική αίσθηση για τον κόσμο.


Ο Αρμάν Ασάντε υποδύεται έναν Αμερικανό επιχειρηματία που πηγαίνει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στο Μοντεβιδέο το 1930. «Στην αρχή είναι επιχειρηματίας, έχει περάσει την οικονομική κρίση, οπότε πιθανώς τα έχει χάσει όλα. Επίσης είναι πραγματικός λάτρης και πιστός οπαδός του ποδοσφαίρου, έχει όραμα για το πώς πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο», τόνισε ο Αμερικανός ηθοποιός υπογραμμίζοντας ότι ο χαρακτήρας που ενσαρκώνει είναι ένας άνδρας που βλέπει το ποδόσφαιρο ως παγκόσμιο φαινόμενο.


Η ταινία «Μοντεβιδέο, η γεύση ενός ονείρου» αφηγείται την ιστορία έντεκα ανώνυμων αλλά ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και την πορεία τους από τις γειτονιές του Βελιγραδίου το 1930 στο σχηματισμό της εθνικής ομάδας της Γιουγκοσλαβίας πριν τη διεξαγωγή του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου στη μακρινή Ουρουγουάη.


ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ