Ένας Picasso για 100 ευρώ [αντί 756 χιλιάδων]

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 2.9.2013

Μια διαδικτυακή κλήρωση που διοργανώνεται από τον Διεθνή Σύνδεσμο για τη Σωτηρία της πόλης Τύρου, στο Λίβανο, δίνει σε κάθε συμμετέχοντα ανά το παγκόσμιο την ευκαιρία να κερδίσει ένα αυθεντικό έργο του Πικάσο έναντι μόλις 100 ευρώ.


Πρόκειται για τον πίνακα L' Homme au Gibus [Αντρας με καπέλο], χρονολογίας 1914, η πραγματική αξία του οποίου εκτιμάται περί τις 756 χιλιάδες ευρώ.


Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η συγκέντρωση χρημάτων τα οποία θα διατεθούν για μια σειρά από μεγάλα κοινωνικο-πολιτιστικά έργα, από τον Σύνδεσμο για τη Σωτηρία της πόλης Τύρου στο Λίβανο. Πρόκειται για μια πόλη που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Ουνέσκο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.


Κλήρωση σε ιστοσελίδα


Για την διαδικτυακή κλήρωση, έχει δημιουργηθεί η σελίδα www.1picasso100euros.com, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν ένα λαχνό έναντι του ποσού των 100 ευρώ για να μπουν στην κλήρωση.


Θα διατεθούν 50 χιλιάδες λαχνοί.


Κάθε συμμετέχων μπορεί να αγοράσει ένα ή περισσότερους λαχνούς με ονομαστική αξία 100 ευρώ, συμβάλλοντας έτσι προς έναν καλό σκοπό, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να κερδίσει και ένα έργο του Πικάσο, ένα πίνακα γκουάς της κυβιστικής περιόδου, με αξία που υπολογίζεται γύρω στο ένα εκατομμύριο δολάρια [756 χιλάδες ευρώ].


Τα έργα του Συνδέσμου που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από αυτή την πρωτοβουλία είναι:




  • Η δημιουργία ενός παραδοσιακού Χωριού Χειροτεχνίας, το οποίο θα βοηθήσει να δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας, ειδικά για νέους, γυναίκες και ΑΜΕΑ, που θα αποτρέψει την εξαφάνιση των παλιών τεχνικών και θα μεταδώσει και να αναπτύξει την τεχνογνωσία στον τομέα της χειροτεχνίας.




  • Τη δημιουργία ενός Ινστιτούτου Χαναανικών, Φοινικικών και Καρχηδονιακών Σπουδών με έδρα τη Βυρητό, το οποίο θα είναι το επίκεντρο της χιλιετούς σχέσης μεταξύ των πόλεων της Μεσογείου και θα προωθεί την πολιτιστική και διαπανεπιστημιακή επιστημονική ανταλλαγή, για να ενισχυθεί και να διατηρηθεί η αρχαιολογική και πολιτιστική κληρονομιά, να προωθηθεί η εξειδίκευση και η έρευνα.





Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2013 στον οίκο Sotheby’s στο Παρίσι, υπό την επίβλεψη ενός δικαστικού κλητήρα και θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο διαδικτυακά.

Αυτή η πλήρως ελεγχόμενη ενέργεια έχει λάβει την έγκριση της Αστυνομικής Περιφέρειας του Παρισιού, με Νομαρχιακό Διάταγμα από τις 02 Απριλίου του 2013.

Έχει πάρει επίσης έγκριση από το Ίδρυμα Διαχείρισης έργων του Πικάσο και χαίρει της συνεργασίας του Sotheby’s.


Ο διεθνής σύνδεσμος για τη σωτηρία της Τύρου


Από την ίδρυσή του το 1980, ο Διεθνής Σύνδεσμος για τη σωτηρία της Τύρου αποτελείται από εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτισμού και των επιστημών, που είναι αφοσιωμένοι στον ύψιστο βαθμό στη σωτηρία της αρχαίας φοινικικής μητρόπολης, η οποία κατείχε στρατηγική θέση στην Αρχαία Ιστορία.


tylo

Από τις ακτές αυτής της μικρής πόλης, εξαπλώθηκε η ανθρωπότητα, διάφορες τεχνικές, πολιτισμοί, θρησκείες…


Στα μήκη και στα πλάτη, οι πλοηγοί αυτοί άφησαν ίχνη της διαδρομής τους, διαπερνώντας τις δυτικές πύλες της Μεσογείου γύρω από την Αφρική, στον Ατλαντικό Ωκεανό και τη Βόρεια Θάλασσα.


Ο Σύνδεσμος εργάζεται για πάνω από 30 χρόνια για να διασφαλίσει την προστασία της Τύρου, δείγμα της υπεροχής των ανθρώπων και της μεγαλειότητάς τους, αναδεικνύοντας την αρχαιολογική και πολιτιστική κληρονομιά, η οποία δυστυχώς δεν γλίτωσε από βομβαρδισμούς ή από τις λεηλασίες του χρόνου.


Σε στενή συνεργασία με την ΟΥΝΕΣΚΟ, ο Σύνδεσμος κατάφερε να συμπεριλάβει την Τύρο, από το Νοέμβριο του 1984, στον κατάλογο των Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, όπως η Καρχηδόνα και το Αμπού Σίμπελ.


Το 1998, οι προσπάθειες τους Συνδέσμου ανταμείφθηκαν με την επίσημη παρουσίαση της «Διεθνούς Εκστρατείας για την σωτηρία του αρχαιολογικού μνημείου της Τύρου και του περιβάλλοντα χώρου».


Ένα τόσο εντατικό πρόγραμμα για την προστασία, την αποκατάσταση και την κοινωνικό-πολιτιστική ανάπτυξη αυτής της αρχαίας πόλης απαιτεί μεγάλη διεθνή προσπάθεια.


Σε αυτό το πλαίσιο ο Σύνδεσμος διοργανώνει τη διαδικτυακή κλήρωση “1 Picasso για 100 Ευρώ”.


Μέσα από μια τέτοια παρέμβαση, τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο, ο Σύνδεσμος συμβάλλει στην προώθηση της εικόνας της Τύρου, ως πρωτοπόρο του Διαπολιτισμικού Διαλόγου ανάμεσα στους Πολιτισμούς.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ