Τείχος από σακκούλια έξω από το Μουσείο Χαμπή

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 9.9.2013

Ένα... τείχος από σακκιά βρήκε στην πόρτα του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή ο γνωστός χαράκτης Χαμπής Τσαγγάρης, τα οποία εμποδίζουν την πρόσβαση και καθιστούν το Μουσείο απροσπέλαστο.


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χαράκτης στο χωριό Πλατανίστεια, όπου ζει και εργάζεται και όπου βρίσκεται το ιδιωτικό μουσείο [το οποίο στηρίζεται από το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού], δεν είναι σημερινά.


Το πρώτο σχόλιο του Χαμπή, το οποίο διαδόθηκε μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ήταν το εξής:


«Δεν νομίζω να θέλουν να συναγωνιστούν το Σινικόν Τείχος, αλλά οπωσδήποτε αξίζουν έναν βραβείον!
Πρώτα εξιριζώσαν τα φκιόρα του ανθώνα του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή! Ύστερα εκόψαν που ρίζας το δεντρόν στην πρόσοψην του Μουσείου!! Ύστερα εφυτέψαν πομιλορκές στον ανθώναν! Τωρά χτίζουν τοίχον με τες σακκούλλες των τερατσιών… άμπα τζαι δει κανένας το Μουσείον!
Επροηγήθηκεν αποκλεισμός του Μουσείου με τα αυτοκίνητα τους! Τωρά εστήσαν γκαράζ στην πλατείαν, εστολίσαν την με πολλά αντικείμενα της ευχαρίστησης τους, όπκοιος έρτει να παρκάρει, για να επισκεφτεί το Μουσείον δεν βρίσκει θέσην, ή κάμνουν του παρατήρησην ότι εμποδίζει τους!
Πκοιοί εν τούτοι;
Ρωτάτε τον μουχτάρην της Πλατανίσκιας… Η οικία κοινοτάρχη εν δίπλα που το Μουσείον…
Είντα βραβείον θα τους εδιούσετε;;; Διαδώστε το, για νάχουμεν τες καλλύττερες ιδέες για το καλλύττερον βραβείον!»


hambis3

Μετά την κυκλοφορία του σχολίου του, τα σακκούλια έγιναν... ακόμη περισσότερα:


«Το Σάββατον το πρωίν οι σακκούλλες με καμπόσες άλλες αθλιότητες της πλατείας Πλατανίσκιας, εκινηματογραφηθήκαν. Την ώραν της κινηματογράφησης, η γειτόνισσα 'πρώτη κυρία' (!) Πλατανίσκιας, που ενοχλήθηκεν που την κινηματογράφησην, εκατάγγειλεν μας στην Αστυνομίαν. Εμείς υποδεχτήκαμεν τους αστυνομικούς ευχαρίστως τζ̆αι απαντήσαμεν με ειλικρίνειαν σε ούλλες τες ερωτήσεις τους.


Ύστερα που λλίον εφύαν καμπόσες σακκούλλες που την πρόσοψην του Μουσείου. Ισ̆ιώννει, όμως, ο νούρος του σ̆σ̆ύλλου;


Γύριση μέρα, Κυριακήν, το Τείχος των Σακκούλλων με τα τεράτσ̆ια εξαναχτίστηκεν!!!


Τόσον χωρκόν τζι ο μόνος τόπος για τες σακκούλλες των τερατσ̆ιών εν η πρόσοψη του Μουσείου Χαρακτικής!!!


Πολλοί εισηγηθήκαν διάφορα βραβεία για τους δράστες, αλλά φαίνεται ότι τούτοι θέλουν μιαλλύττερον Βραβείον... Έσ̆ετε καλλύττερες ιδέες;»


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χαράκτης Χαμπής στο χωριό δεν είναι σημερινά αλλά το... τείχος αποτελεί μάλλον την κορύφωσή τους.


Και ενώ ο ίδιος αντιμετωπίζει δημοσίως με χιούμορ το θέμα, αυτός που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα είναι ο Έπαρχος Λεμεσού.


Προσπαθήσαμε, δε, να επικοινωνήσουμε με τον κοινοτάρχη του χωριού, Ανδρέα Παναγή, για να μας δώσει τη δική του θέση για το θέμα, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.


Ο Χαμπής, πάντως, ως γνωστό βρήκε άλλες διεξόδους, τουλάχιστον για τις δράσεις του Μουσείου, οι οποίες δεν περιορίζονται πια στην έδρα του στα Πλατανίστεια [ένα χωριό που μπήκε στον χάρτη εξαιτίας του Χαμπή κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός].


Ο Χαμπής κάθε Αύγουστου παραδίδει μαθήματα χαρακτικής δωρεάν. Τα τελευταία χρόνια, όπως και φέτος, τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις Πλάτρες, στη Λάρνακα και αλλού.


Το Μουσείο όμως, το μοναδικό Μουσείο Χαρακτικής στην Κύπρο, δεν μπορεί να μετακινηθεί.


Και γι' αυτό θα πρέπει να κινητοποιηθούν μεταξύ άλλων οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ




Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ