Sharing Stories | διαδρομή χορού στη Λευκωσία

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 24.7.2012

Η συνεργασία με τον σπουδαίο Ισραηλινό χορογράφο Ido Tadmor και η εντυπωσιακή ομάδα χορευτών είναι τα κύρια στοιχεία που ελκύουν το ενδιαφέρον στη νέα χορογραφική δουλειά της Έλενας Χριστοδουλίδου, με τίτλο Sharing Stories.


Η Έλενα Χριστοδουλίδου είναι από τις λίγες χορογράφους στην Κύπρο που θίγουν ξεκάθαρα κοινωνικοπολιτικά θέματα στα έργα τους. Στην πιο πρόσφατη δουλειά της με τίτλο A Story, που είδαμε στο πλαίσιο της Πλατφόρμας Χορού τον περασμένο Μάρτη, παρουσίασε την ιστορία μιας μετανάστριας από τη Σρι Λάνκα. Στις 30 και 31 Ιουλίου, θα δούμε τη νέα της δουλειά, ένα «70λεπτο χορευτικό “ταξίδι” στα σύνορα της κοινής (οικουμενικής) μας συνείδησης», όπως λέει η ίδια.


stories2
stories3
stories4
Το έργο Sharing Stories πραγματοποιείται κάτω από την ομπρέλα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και θα λάβει χώρα στην πλατεία Σολωμού, στη Λευκωσία.


Συνάντηση κορυφής


Η Έλενα Χριστοδουλίδου συναντά στο νέο της χορογραφικό έργο τον σπουδαίο χορογράφο Ido Tadmor, από το Ισραήλ, ο οποίος συμμετέχει και ως χορευτής στις δύο παραστάσεις που θα δούμε. Τα είκοσι και πλέον χρόνια πορείας της Κύπριας χορογράφου και τα 25 χρόνια εμπειρίας του Tadmor «πιστώνουν την ταξιδιωτική τους πρόσκληση προς το κοινό της Λευκωσίας με ξέχωρη, αν μη τι άλλο, πειστικότητα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για την παράσταση.


«Διατρέχοντας νοητά τους προτεινόμενους σταθμούς του ταξιδιού, συλλαμβάνουμε τους συνειρμούς μας να κυμαίνονται ανάμεσα στο απτό της καθημερινότητας και το άπιαστο του ονείρου, ανάμεσα στο κυριολεκτικό που διαρκώς επαναλαμβάνουμε και το στιγμιαίο “μεταφορικό” διά του οποίου ερμηνεύουμε, ανάμεσα στην ανάγκη να ζούμε οριοθετημένα και στη διπλή ανάγκη να οραματιζόμαστε την ελευθερία, την απελευθέρωση των ορίων μας. Ανάμεσα (γιατί όχι;) στην κυπριακή μας μοναδικότητα ή αυταπάτη, την Ευρωπαϊκή μας ασφάλεια ή ανασφάλεια, την οικουμενική μας αλήθεια ή άρνηση».


Η διαδρομή


Αυτό είναι το σκεπτικό της παράστασης Sharing Stories, η οποία έχει ως αφετηρία τον νεότατο σταθμό λεωφορείων της πλατείας Σολωμού, στο κέντρο της Λευκωσίας. Εκεί θα ξεκινά η παράσταση, στις 19:00, με ολιγόλεπτο χοροθεατρικό τελετουργικό. Πρώτος σταθμός θα είναι η Κυπριακή Βουλή «για την πρέπουσα απόδοση σύγχρονων χορευτικών τιμών» ενώ βήματα σύγχρονου χορού θα οδηγήσουν κοινό και χορευτές στον Δημοτικό Κήπο, με πέρασμα από το άγαλμα του Μαχάτμα Γκάντι επί της οδού όπου βρίσκεται η είσοδος της Βουλής. Θα ακολουθήσει παράσταση στο μεγάλο κλουβί πουλιών του Κήπου. Η παράσταση θα ολοκληρωθεί στο «Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας» που βρίσκεται εντός του Κήπου.


Οι συντελεστές


Την χορογραφία του Sharing Stories υπογράφουν η Έλενα Χριστοδουλίδου και ο Ido Tadmor. Χορεύουν οι Ελένη Χατζηδάκη, Αλεξία Νικολάου, Μαρίνα Πογιατζή, Βίκη Κάλλα ,  Στέλλα Ευτυχίου, Αντώνης Αντωνίου, Πηνελόπη Γεωργιάδου, Έλενα Χριστοδουλίδου , Ido Tadmor, Shani Katzman, Ekin Bernay. Συμμετέχουν οι Γεωργία Κουτούμπα, Αννα Πιπερή, Μικαέλλα Πόποβιτς και Μαρία Μασώνου. Τον χώρο και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Λάκης Γενεθλής.


+ Θα δοθούν δύο παραστάσεις στις 30 και 31 Ιουλίου, στις 19:00. Αφετηρία: Πλατεία Σολωμού


ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ