Φωτογραφίες της Μέριλιν σε έκθεση στην Πολωνία

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 2.8.2012

Στις 6 Αυγούστου εγκαινιάζεται στην Πολωνία μια έκθεση με φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρόε, τις οποίες τράβηξε ο Μίλτον Γκριν.


Κάποιες γνωστές και άλλες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά, οι φωτογραφίες ανήκουν σε μια μεγάλη συλλογή περίπου 4 χιλιάδων φωτογραφιών, οι οποίες έφτασαν στα χέρια της πολωνικής κυβέρνησης -και της ανήκουν- μέσα από μια ιδιόμορφη διαδικασία.


Η συλλογή φαίνεται πως ανήκε σε έναν μεγαλοεπιχειρηματία από το Σικάγο, ο οποίος αποκαλύφθηκε πως εξαπάτησε το πολωνικό κράτος στις αρχές της δεκαετίας του '90 με εκατομμύρια δολάρια. Ως μερική ανταπόδοση στη ζημιά που προκάλεσε, φαίνεται πως έδωσε στην Πολωνία και αυτή τη συλλογή φωτογραφιών.


Η συλλογή βρισκόταν σε μια αποθήκη στη Νέα Υόρκη και μόλις πρόσφατα έφτασε στην Πολωνία, όπου τώρα ετοιμάζεται μια μεγάλη έκθεση στις όχθες του Βιστούλα, η οποία εγκαινιάζεται στις 6 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.


Στη συνέχεια, μέρος των φωτογραφιών που θεωρείται πως έχουν κάποια αξία, θα δημοπρατηθούν.


Η συνολική αξία της συλλογής υπολογίζεται περί τις 680 χιλιάδες δολάρια και σε αυτή περιλαμβάνονται επίσης φωτογραφίες των Κάρι Γκραντ, Όντρεϊ Χέπμπουρν, Φρανκ Σινάτρα, Πολ Νιούμαν, Μάρλεν Ντίτριχ κ.ά.


Ο φωτογράφος Μίλτον Γκριν υπήρξε ο κλασικός φωτογράφος των αστέρων του Χόλιγουντ της εποχής εκείνης και αδελφικός  φίλος της Μέριλιν Μονρόε. Γι' αυτό και η διάσημη ντίβα, τον χειμώνα 1954-55, ζήτησε καταφύγιο στο σπίτι της οικογένειας του Γκριν, για να ηρεμήσει και να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μετά το διαζύγιό της από τον θρύλο του μπέιζμπολ Τζο ΝτιΜάτζιο.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Η επιμελήτρια της έκθεσης, Anna Wolska, κρατά μία από τις φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν στην έκθεση, από τον γάμο της Μέριλιν Μονρόε με τον Άρθουρ Μίλερ | Associated Press , Alik Keplicz

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ