Αντιμιλιταριστική συναυλία στη Λευκωσία

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 13.8.2012

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται φέτος στις 14 Αυγούστου η «Αντιμιλιταριστική Ειρηνική Επιχείρηση», μια συναυλία η οποία σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει το κοινό ενάντια στον μιλιταρισμό και υπέρ της συνύπαρξης.


Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Selimiye  στην κατεχόμενη Λευκωσία, με τη συμμετοχή των Bandista, Caravan Blue και άλλων σχημάτων.


Ο τίτλος «Anti-Militarist Peace Operation» δόθηκε ως έκφραση ειρωνείας προς τον παραπλανητικό χαρακτηρισμό που χρησιμοποιείται από την Τουρκία για την τουρκική εισβολή ως υποτιθέμενη «ειρηνική επιχείρηση».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η επιλογή της ημερομηνίας είναι επίσης σημαντική, σημαδιακή και καθόλου τυχαία διότι αυτή είναι η μέρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής και η μέρα κατά την οποία ειπώθηκε η γνωστή φράση «Η Αϊσέ μπορεί να πάει διακοπές» από τον τότε Τούρκο Πρωθυπουργό προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, όταν άρχισε η στρατιωτική επιχείρηση στην Κύπρο.

Για την προώθηση της εκδήλωσης χρησιμοποιείται μια τροποποιημένη αντιμιλιταριστική εκδοχή του γνωστού λογότυπου που συναντάται συνήθως σε στρατιωτικές περιοχές και σε στρατόπεδα του κατοχικού στρατού.


Αντί ο στρατιώτης να κρατάει στο χέρι ένα όπλο/σύμβολο πολέμου, κρατάει μια κιθάρα. Ακόμη, η φράση «Προσοχή, στρατιωτική ζώνη» αντικαθίσταται από τη φράση «Προσοχή, μη στρατιωτική ζώνη».

+ Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Selimiye, έξω από το Selimiye Τζαμί (Καθεδρικός Αγίας Σοφίας) στην κατεχόμενη Λευκωσία την Τρίτη 14 Αυγούστου στις 21:30.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ