Νέα δράση για τις Pussy Riot, έξω από τη Ρωσική Πρεσβεία

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 24.8.2012

Έξω από την Ρωσική Πρεσβεία βρέθηκε στις 10 το πρωί η ομάδα που τοποθέτησε κουκούλες στα αγάλματα του μνημείου της Ελευθερίας [δείτε εδώ] την περασμένη βδομάδα.


Φορώντας χρωματιστές κουκούλες και κρατώντας καμβάδες όπου αναγράφονταν οι προτάσεις «Νow who is the pussy Vladimir», «Welcome to the new Stalin era», «Putin you are pissing the whole world off» και «Thanks for making Pussy Riot famous», η ομάδα [τα μέλη της οποίας προτιμούν την ανωνυμία] παρέμεινε για μερικά λεπτά έξω από την πόρτα της Ρωσικής Πρεσβείας.


Ένας κύριος της Πρεσβείας ζήτησε να μάθει τι συμβαίνει ενώ αστυνομικός που βρέθηκε στη σκηνή ζήτησε τη διαγραφή των φωτογραφιών που λήφθηκαν.


_MG_8603
_MG_8594
_MG_8637
_MG_8641
_MG_8642
_MG_8565


Η ανώνυμη ομάδα καλλιτεχνών (και όχι μόνο) βρέθηκε στο μνημείο της Ελευθερίας το απόγευμα της Δευτέρας και τοποθέτησε χρωματιστές κουκούλες στα αγάλματα του μνημείου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταδίκη τριών μελών του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, σε δύο χρόνια φυλάκιση.


Οι τρεις γυναίκες είχαν εισβάλει σε καθεδρικό ναό στη Μόσχα στις 21 Φεβρουαρίου και τραγούδησαν μια «πανκ προσευχή» ώστε να φύγει από την εξουσία ο Βλαντιμίρ Πούτιν.


Οι χρωματιστές κουκούλες είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του πανκ συγκροτήματος και οι μέχρι σήμερα εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ανά τον κόσμο πραγματοποιούνται με τους συμμετέχοντες να κρύβουν το πρόσωπό τους κάτω από αυτές τις «σήμα κατατεθέν» κουκούλες.


Μην ξαφνιαστείτε αν δείτε και άλλα μικρά συμβάντα στην πόλη, είτε για τις Pussy Riot είτε και για άλλους -πολιτικοκοινωνικούς- λόγους, πιο κοντά σε εμάς. Ίσως τότε η ομάδα να βρει και ένα όνομα. Προς το παρόν, αδιαφορεί για την ιδιοτέλεια που θα μπορούσε να συνοδεύει την ταυτότητα των μελών της.


ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ©ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ