Έκθεση του Αριστοτέλη Δημητρίου στην γκαλερί Κ

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 18.10.2013

Ο ζωγράφος Αριστοτέλης Δημητρίου παρουσιάζει την 13η ατομική του έκθεση -και τέταρτη στην γκαλερί Κ- από το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013.


«Ευτυχώς το κυπριακό τοπίο βρίσκεται σε καλά χέρια. Στα χέρια ενός ζωγράφου», είχε πει για τον Αριστοτέλη Δημητρίου ο ζωγράφος και κριτικός τέχνης Γκλυν Χιούζ.


Θέμα του Α. Δημητρίου είναι για μία ακόμη φορά το κυπριακό τοπίο, την ιδιαιτερότητα και το φως του οποίου ζωγραφίζει εδώ και 27 χρόνια.


Αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα της έκθεσης:



«Ο Αριστοτέλης Δημητρίου ζωγραφίζει πάντα εκ του φυσικού. Μία λωρίδα θάλασσας, ένας βράχος, τα βουνά αποτελούν ανεξάντλητα θέματα και προκλήσεις για την τέχνη του. Παρατηρεί και καταγράφει, όχι τόσο τις περιγραφικές λεπτομέρειες του τοπίου όσο το συνεχώς μεταβαλλόμενο αποτέλεσμα του φωτός στα μάτια του ζωγράφου. Εξερευνά το χρώμα, τον τόνο, τα σχήματα. Ζεστά χρώματα δίπλα σε ψυχρά, έντονα δίπλα σε ουδέτερα, ανοιχτοί τόνοι δίπλα σε σκούρους. Τα χρώματα πάλλονται. Οι επιφάνειες χτίζονται με φαρδιές πινελιές που υποβάλλουν δύναμη και πάθος. Τελικά αυτό που τον απασχολεί δεν είναι η απεικόνιση του τοπίου με την τρέχουσα έννοια, όσο η έκφραση και η ερμηνεία του θέματος, μέσα από μια προσωπική οπτική.


Κάθε πίνακας αποτελεί τον απολογισμό της εμπειρίας του μπροστά στη φύση. Αυτές οι τοπιογραφίες θα λέγαμε ότι είναι 'εσωτερικά τοπία' που μας υποβάλλουν ένα στοχασμό και μας καλούν στη δική μας περισυλλογή για την ίδια τη ζωή».




Ο Αριστοτέλης Δημητρίου γεννήθηκε στην Πάφο το 1962. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας [1982-1987] στα εργαστήρια ζωγραφικής των Παναγιώτη Τέτση και Δημήτρη Μυταρά.


Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Ε.ΚΑ.ΤΕ για αρκετά χρόνια και μέλος της επιτροπής επιλογής έργων σε Δημόσια Κτήρια.


Είναι μέλος της επιτροπής αγοράς έργων για εμπλουτισμό της Κρατικής Πινακοθήκης.


Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Κύπρο, Ελλάδα, Ρώμη, Λονδίνο και αυτή είναι η 13η ατομική του έκθεση.

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται στην Gallery K [οδός Έβρου 14, Στρόβολος] στις 2 Νοεμβρίου και θα παραμείνει μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2013. Την έκθεση εγκαινιάζει στις 19:00 ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Βασίλης Παπαϊωάννου.


Πληροφορίες τηλ. 22341122/3 και www.gallery-k.co.uk. 


Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 9:30 - 1:00, 15:30 - 19:00, Σάββατο 09:30 - 13:00.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ