Γιόκο Όνο | Κατηγορούμενη για τον «φόνο» των Beatles

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 3.12.2013

Με μια μακροσκελή συνέντευξή της στο περιοδικό Interview, η οποία δημοσιεύθηκε την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, η Γιόκο Όνο δήλωσε πως ως κατηγορούμενη για τον χωρισμό των Beatles, ένιωθε πως κατηγορείται για φόνο.


«Νιώθω ότι είμαι κατηγορούμενη για κάτι που δεν έκανα, κι αυτό ήταν να χωρίσω εγώ τους Beatles. Είναι λες και κατηγορείσαι για φόνο, μπαίνεις στη φυλακή και δεν μπορείς να βγεις».


Πράγματι, η Γιόκο Όνο έχει συχνά κατηγορηθεί ότι ευθύνεται για το τέλος που έδωσαν οι Beatles στην διάσημη μπάντα τους, το 1970. Η ίδια θεωρείται ότι επηρέαζε τον Τζον Λένον προς αυτή την κατεύθυνση. 


Στη συνέντευξη, η 80χρονη σήμερα καλλιτέχνης Γιόκο Όνο, έχει βρει -επιτέλους- αγάπη, γαλήνη και κατανόηση.


«Όλα αυτά τα χρόνια ένιωθα πως δεν με εκτιμά κανείς», είπε, αναφέροντας ότι ο μόνος τρόπος για να αντέξει αυτό το μίσος που κατευθυνόταν προς την πλευρά της, ήταν να το μετατρέψει σε αγάπη.


yoko-ono3
yoko-ono4
yoko-ono1
yoko-ono2
Φωτογραφίες από τις σελίδες του περιοδικού Interview, που συνοδεύουν τη συνέντευξη της Γιόκο Όνο. 


Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, πρώην μέλος των Beatles, έδωσε μόλις πρόσφατα τέλος στην μακροχρόνια έχθρα του με την Γιόκο Όνο και ξεκαθάρισε ότι δεν έφταιγε αυτή για τον χωρισμό του συγκροτήματος.


Σε μια συνέντευξή του το 2012, ο ΜακΚάρτνεϊ αποδείχθηκε, μάλιστα, ο καλύτερος σύμμαχος της Όνο:


«Οπωσδήποτε δεν χώρισε η ίδια το συγκρότημα, το συγκρότημα διαλυόταν σιγά σιγά». Ο ίδιος είπε πως ο Τζον Λένον δεν θα έγραφε το Imagine αν δεν γνώριζε την Γιόκο Όνο, οπότε δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει την καλλιτέχνη για οτιδήποτε.


«Είχε έρθει, απλά, η ώρα της αποχώρησης του Τζον Λένον. Θα έφευγε κάποια στιγμή έτσι κι αλλιώς».


Στις 8 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται 33 χρόνια από την ημέρα της δολοφονίας του Τζον Λένον, στη Νέα Υόρκη.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ