Το «Εγκώμιο» εγκαινιάζεται με έκθεση του Ζήνωνα Σιερεπεκλή

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 6.12.2013

Το Πολιτιστικό Κέντρο «Εγκώμιο» / Egomio for the arts and the culture εγκαινιάζεται στις 11 Δεκεμβρίου, παράλληλα με τα εγκαίνια έκθεσης γλυπτικής του Ζήνωνα Σιερεπεκλή.







To Eγκώμιο πολιτιστικό κέντρο δημιουργήθηκε και άρχισε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2013.


Πρόκειται για έναν πολυχώρο στην βιομηχανική περιοχή Έγκωμης, με καλλιτεχνική διευθύντρια την χορογράφο Έλενα Χριστοδουλίδου.


Στο Εγκώμιο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μαθήματα χορού για παιδιά, έφηβους,ενήλικες (κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό, γυμναστική, αυτοσχεδιασμό.χορογραφία), θεατρικό παιχνίδι,δημιουργικό λόγο, δημιουργική γραφή.


Τα Σάββατα οργανώνονται συναντήσεις όπου τα παιδιά μπορούν να κάνουν μάθημα χαρακτικής, χειροτεχνίας, θεάτρου, να παρακολουθήσουν ταινίες και παραστάσεις.


Ο χώρος διαθέτει βιβλιοθήκη με σπάνια βιβλία ιστορικά, πολιτικά, λογοτεχνικά και βιβλία τέχνης. Διαθέτει χώρο όπου μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει κάποιο dvd από το αρχείο του κέντρου.


Σύντομα στον χώρο θα λειτουργεί διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός με θέματα κοινωνικά και πολιτιστικά.Ο χώρος διαθέτει αίθουσες προβών και έναν black box χώρο παραστάσεων.



Η έκθεση


shierepeklis
Την ημέρα των επίσημων εγκαινίων του πολιτιστικού κέντρου Εγκώμιο εγκαινιάζεται και η έκθεση γλυπτικής του αρχιτέκτονα και γλύπτη Ζήνωνα Σιερεπεκλή, με τίτλο «Εκκρεμότητες».


Ο Ζήνων Σιερεπεκλής είναι και ο αρχιτέκτονας που μετέτρεψε τον χώρο που σήμερα φιλοξενεί το «Εγκώμιο» Πολιτιστικό Κέντρο.


Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2013.


+ Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 20:00. 


Το Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο βρίσκεται στην οδό Νέας Έγκωμης 8, στη βιομηχανική περιοχή Έγκωμης, 


Ώρες λειτουργίας της έκθεσης Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00 και 18:00-21:00 και Σάββατο-Κυριακή 09:00-21:00.


Πληροφορίες τηλ. 99771797 και 99698691.










Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ