Παράθυρο logo
Ανοιχτή πρόσκληση στους αναγνώστες μας : Γιορτή στο πάρκινγκ #2!
Δημοσιεύθηκε 10.12.2013 11:28
Ανοιχτή πρόσκληση στους αναγνώστες μας : Γιορτή στο πάρκινγκ #2!

Κάθε χρόνο έτσι καιρό διοργανώνουμε μια "τελική γιορτή" στον διαθέσιμο ανοιχτό χώρο που έχουμε εδώ στον "Πολίτη", τον... χώρο στάθμευσής μας.
Ένα οικόπεδο στην παλιά Λευκωσία, δίπλα ακριβώς στην Πράσινη Γραμμή [έχουμε και φρουρό!], το οποίο μετατρέπεται για μια μέρα σε τόπο φιλοξενίας του πνεύματος των Χριστουγέννων [όσο γίνεται]. Φέτος αυτή η γιορτή, που πήρε το όνομα Γιορτή στο Πάρκινγκ, θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 14 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ. Σε συνεργασία με πολλούς ανθρώπους και εταιρείες που μας παραχώρησαν από κρασιά μέχρι... ξυλεία, είμαστε έτοιμοι να σας προσφέρουμε πολλά καλά: ζεστό κρασί, κυπριακά λουκάνικα, φιλιππινέζικο μπάρμπεκιου, γερμανικά πρέτζελ, χορτοφαγική κουζίνα, σούπες, βιβλία, χριστουγεννιάτικα στολίδια, αρωματικά φυτά και χριστουγεννιάτικες... γλώσσες της πεθεράς, βιολογικό τσάι, γλυκά του κουταλιού, κάστανα και πολλά άλλα. Θα έχουμε και εργαστήρια για τα παιδιά, την ψυχαγωγία των οποίων θα αναλάβει η Λένα Κάσιου και το Open Minds Workshops. Και για τη δική μας ψυχαγωγία, μουσικές από μπάντες και dj!


Οι πνευστοί Kind of Xmas θα ανοίξουν τη γιορτή στις 12 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει ο dj John Pikpas σε ατμόσφαιρα εορταστική και θα πάρουν τη σκυτάλη οι Aunt Jemima's G-Spot [Γκάμπι Κάουρος και Ρέα Λαζαρίδη] με ακουστική soul και διασκευές κλασικής ροκ μουσικής [2-3 μ.μ.]. Η dj Πούλλα Βατουλίδου εμφανίζεται για πρώτη φορά στα decks με ένα σετ έκπληξη [3-5 μ.μ].


Θα ακολουθήσει η Jazz n' Swing Band feat Ιωάννα Τρουλλίδου μέχρι τις 6 μ.μ. Μπλουζ και φανκ θα ακούσουμε από τους The Fudge Factor μέχρι τις 7:30 και έπειτα θα αναλάβει η dj Astraki Strikes* μέχρι τέλους. Οι ώρες ας μην ληφθούν τοις μετρητοίς. Στο περίπου.


Η γιορτή έχει σκοπό!


Στην 1η Γιορτή στο Πάρκινγκ [προ κουρέματος, αλλά όταν ήδη τα σημάδια της κρίσης είχαν διαφανεί] καταφέραμε να συλλέξουμε με τη συμβολή πολλών αναγνωστών και φίλων σημαντικό αριθμό προμηθειών για το ΒΑΓΟΝΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, στο οποίο διατέθηκαν και τα έσοδα από τη γιορτή. Φέτος στηρίζουμε τον ανεξάρτητο, μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό FUTURE WORLDS CENTRE και τη μονάδα ανθρωπιστικών θεμάτων του. Την ημέρα της ΓΙΟΡΤΗΣ θα συλλέγουμε: παιδικές τροφές/φόρμουλα, παιδικές πάνες, ρύζι, όσπρια, σεμολίνα, λάδι, αλάτι, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα διαρκείας, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, σερβιέτες, σαμπουάν, οδοντόπαστες, είδη μαγειρικής [κατσαρόλες, τηγάνια, μικρές εστίες μαγειρέματος με γκάζι/ηλεκτρισμό]. Οι προμήθειες καλύπτουν τις ανάγκες οικογενειών αναγνωρισμένων προσφύγων ή αιτητών ασύλου που ζουν -ή κινδυνεύουν να ζουν- χωρίς στέγη, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τροφή.


Έχοντας κατορθώσει να γλυτώσουν από ακραίες συνθήκες πολέμου, κοινωνικής, πολιτικής ή/και θρησκευτικής καταπίεσης και γενικευμένης καταπάτησης των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων στις χώρες τους, οι άνθρωποι αυτοί φτάνουν στην Κύπρο αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.
Πρόκειται για ανήλικα παιδιά, μητέρες με μικρά παιδιά, ακόμη και ολόκληρες οικογένειες που αντιμετωπίζουν άμεσες δυσκολίες επιβίωσης στην Κύπρο και συμπεριλαμβάνονται στην εκστρατεία του FUTURE WORLDS CENTRE όταν έχει διασφαλιστεί πως έχουν εξαντλήσει κάθε προσπάθεια στήριξης -ή δεν βρίσκουν ανταπόκριση- από κάθε άλλο μέσο παροχής κοινωνικής βοήθειας, όπως είναι οι υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, η Εκκλησία της Κύπρου και τα κοινωνικά παντοπωλεία.


+ Για το έργο του Κέντρου: www.futureworldscenter.org
Το πάρκινγκ είναι ανοιχτό: χοντρά πουλόβερ, γάντια και σκουφιά, απαραίτητα. Ίσως και καμιά ομπρέλα.


* H Πόπη Πισσουρίου [www.chrysopsaro.com] σχεδίασε την αφίσα ΚΑΙ της φετινής Γιορτής στο Πάρκινγκ, που σήμερα κοσμεί το εξώφυλλό μας και την ευχαριστούμε πολύ, και τώρα και πάντα!