Παραδοσιακό έπιπλο και σύγχρονο κυπριακό design

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 18.12.2013

Έκθεση σύγχρονων αντικειμένων design Κυπρίων σχεδιαστών παρουσιάστηκε στις 17 Δεκεμβρίου στο Παλιό Ξυδάδικο της Λεμεσού.


Η έκθεση, η οποία συνεχίζεται μέχρι την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, συγκεντρώνει τη δουλειά Κυπρίων που ασχολούνται επαγγελματικά με το σύγχρονο design επίπλων και άλλων προϊόντων και οι οποίοι κινούνται ανάμεσα στην κυπριακή παράδοση και τη σύγχρονη αισθητική.


Εκθέτουν:


Draw Collective, undun.eu, Έλενα Ερημούδη, Θεοδόσης Ζένιου, Μενέλαος Θεοδοσιάδης, Εύα Κοραή/Μιχάλης Γεωργίου, Mike Παναγή, Αγγελική Παύλου, Κρίστα Φραντζέσκου.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ©ΠΑΥΛΟΣ ΒΡΥΩΝΙΔΗΣ


Design2
Design3
Design1
Design4
Design5
Design13
Design7
Design8
Design10
Design14
Design12
Design11

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Εύα Κοραή.


Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου θα δοθούν διαλέξεις σχετικά με το θέμα, στο καφενείο «Στο Δρόμο», δίπλα από το Παλιό Ξυδάδικο [Γενεθλίου Μιτέλλα 36, Λεμεσός], στις 18:00.


Το πρόγραμμα έχει ως εξής:





  • Λοΐζος Λοΐζου, «Η παραδοσιακή κυπριακή καρέκλα»




  • Στέλιος Μαυρομμάτης, «Το παραδοσιακό σεντούκι: η άνθιση και η σταδιακή παρακμή»




  • Ανδρέας Σταύρου, «Εκκλησιαστικά έπιπλα: ιστορία και οι συμβολισμοί τους»




  • Draw Collective, «The WE CY Project»







+ Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 20:00.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ