Στην Κύπρο ο σκιτσογράφος Plantu

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 13.1.2015

Στις 16 Ιανουαρίου θα βρίσκεται στην Κύπρο ο Jean Plantu, δημοσιογράφος και σκιτσογράφος της εφημερίδας Le Monde.


Ο Plantu έχει προσκληθεί από το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου σε ένα διάλογο με το κοινό, με την ευκαιρία της έκθεσης 11 γελοιογραφιών με θέμα «Cartooning for Peace».


Τα τραγικά γεγονότα στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στο Παρίσι καθιστούν απόλυτα επίκαιρη την επίσκεψη του διάσημου σκιτσογράφου και ακτιβιστή στην χώρα μας.


plantu_lemonde
Πάνω, το σκίτσο του Plantu για την έκδοση της 13ης Ιανουαρίου 2015 στη LeMonde απεικονίζει το εξώφυλλο του περιοδικού Charlie Hebdo που κυκλοφορεί πανευρωπαϊκά στις 14 Ιανουαρίου 2015.



Ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα στο Euronews: «Όταν πιάνουμε τον μαγικό μας μαρκαδόρο δίνουμε όλα μας τα συναισθήματα, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι εκτός από τους αναγνώστες μας, τους αγαπημένους μας αναγνώστες, υπάρχουν κάποιοι διαταραγμένοι. Αυτό είναι το πρόβλημα των σκιτσογράφων, αλλά και των δημοσιογράφων, ακόμα και των κατοίκων της Ευρώπης και όλου του κόσμου. Πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε ότι τα σκίτσα μας τα βλέπουν και κάποιοι που είναι εκτός ελέγχου. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε, αλλά πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι, όπως στο σκάκι, πρέπει να είμαστε δυο κινήσεις μπροστά».


+ Η διάλεξη/συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στις 19:00 στη Δημοσιογραφική Εστία [λεωφόρος ΡΙΚ, Πλατύ Αγλαντζιάς].


ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο σκιτσογράφος και το πρώτο σκίτσο του μετά την δολοφονική επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ