«Πλούσια τέχνη σε φτωχούς καιρούς» 2015

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.1.2015

Η IsNotgallery για 7η συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζει την έκθεση «Πλούσια Τέχνη σε φτωχούς καιρούς».


Πρόκειται για «ένα σλόγκαν που όταν το φωνάξαμε πριν επτά χρόνια για πρώτη φορά, πολλοί διαμαρτυρήθησαν και πολλοί χλεύασαν τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμασταν», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Άντρος Ευσταθίου, καλλιτεχνικός διευθυντής της IsNotGallery, στην παλιά Λευκωσία.


«Επτά χρόνια μετά, στις 4 Φεβρουαρίου 2015, παρουσιάζουμε στο κοινό μας, που μας ακολουθεί πιστά, εξήντα καλλιτέχνες από Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία και Αγγλία, με έναν αριθμό έργων που ξεπερνάει τα 250! Εμείς είμασταν ξεκάθαροι απο την αρχή. Είχαμε σκοπό να φέρουμε τον κόσμο κοντά στην Τέχνη και να αφήσουμε πίσω μας τετριμμένες αντιλήψεις, ειδικά της νεόπλουτης κυπριακής κοινωνίας, ότι η τέχνη αφορά μόνο όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα για να μπουν σε μια γκαλερί και να αγοράσουν, έστω ένα έργο τέχνης για το σπίτι τους».


Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα από υποσχόμενους νέους καλλιτέχνες αλλά και ήδη αναγνωρισμένους, «που είχαν και έχουν τη διάθεση να μπουν και να δράσουν σε αυτή την γιορτή της τέχνης».


Σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου, τα έργα και για τη φετινή χρονιά έχουν επιλεχθεί με πολλή προσοχή, με την γκαλερί να προσκαλεί καλλιτέχνες που θεωρεί ότι παράγουν εξαιρετική δουλειά. «Με τη διαδικασία της επιλογής των καλλιτεχνών από την ομάδα μας, είμαστε σίγουροι για το υψηλής αισθητικής και εικαστικής τέχνης αποτέλεσμα».


Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής, φωτογραφία, γλυπτική, κεραμική και πολυμέσα.


PLOUSIA_TEXNI20155


PLOUSIA_TEXNI20152
PLOUSIA_TEXNI20151
PLOUSIA_TEXNI20153
PLOUSIA_TEXNI20154
PLOUSIA_TEXNI20156


Μεταξύ των καλλιτεχνών, φέτος λαμβάνουν μέρος στην έκθεση ο διεθνώς αναγνωρισμένος εικαστικός Stefano Bonacci, βραβευμένος το 2014 με το βραβείο Jackson Pollock, αλλά και από την Γαλλία ο διεθνής καλλιτέχνης και συνεργάτης του ιδρύματος MIRO, Marios Teriade Eleftheriades.


PLOUSIA_TEXNI20157


+ Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου στις 20:00 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 4 Μαρτίου 2015.


Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-12:45 και 17:00-20:00, Σάββατο 10:00-13:00. Πληροφορίες τηλ. 22343670, 99569498.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ