Πυρκαγιά στην εξοχική έπαυλη της Αικατερίνης Κορνάρο

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 22.2.2014

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου στην εξοχική κατοικία της Αικατερίνης Κορνάρο, στην Ποταμιά.


Η κατοικία χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και τελούσε αυτό το διάστημα υπό αναπαλαίωση από το τμήμα Αρχαιοτήτων.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, η φωτιά κατασβέστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ κατέκαψε την ξύλινη στέγη τριών αιθουσών της έπαυλης.


Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη σκηνή, φάνηκε εκ πρώτης όψεως ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα, ωστόσο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι πρόκειται για βλάβη σε μηχάνημα που χρησιμοποιείται για την αναπαλαίωση.


Η έπαυλη θεωρείται ότι ανεγέρθηκε από τον Βασιλιά Πέτρο Β' στο βορειοδυτικό άκρο της Ποταμιάς ενώ αποτελούσε αγαπημένο καταφύγιο και του Ιάκωβου Α', προτού περάσει στα χέρια της Κορνάρο.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ