Ο L7m στους τοίχους της Αγίας Νάπας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.2.2015

Στη φιλοτέχνηση έργων του έχει επιδοθεί ο διάσημος Βραζιλιάνος καλλιτέχνης της street art, L7m, σε εξωτερικές επιφάνειες κτηρίων της Αγίας Νάπας.


Ο L7m [Luis Seven Martins] θεωρείται ένας από τους δέκα σημαντικότερους και πολυγραφότερους καλλιτέχνες δρόμου για το 2014.


Είναι 27 ετών και ασχολείται με την τέχνη του γκράφιτι από τα 13 του. Ενεργά, όμως, τα τελευταία οκτώ χρόνια.


Το τελευταίο διάστημα ταξιδεύει ζωγραφίζοντας πουλιά, που έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της υπογραφής του.


«Μέσα από τον πειραματισμό, προέκυψε κάτι πραγματικά καινοτόμο. Σε αντίθεση με ό,τι είμαστε συνηθισμένοι στην τέχνη του γκράφιτι, τα έργα του L7m συνδυάζουν γεωμετρικά στοιχεία και χρωματικά παζλ με λεπτομερή ρεαλισμό», αναφέρεται γι' αυτόν στο BoredPanda.


Στην Αγία Νάπα φιλοξενείται στο πλαίσιο του Ayia Napa Street Art Festival, του Δήμου Αγίας Νάπας, το οποίο επιμελείται ο γνωστός Κύπριος καλλιτέχνης γκράφιτι Paparazzi.


Η πρόσκληση έγινε από την Pigment, ένα καλλιτεχνικό πρακτορείο με έδρα το Λονδίνο που συνεργάζεται με βραζιλιάνους δημιουργούς.


Την υπογραφή του L7m φέρουν δύο τοιχογραφίες: η πρώτη έχει τίτλο «From Brazil to Cyprus» και είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας του L7m και του Paparazzi στο περιτοίχισμα του γηπέδου του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας:
ayia_napa5
ayia_napa3
ayia_napa4


Η δεύτερη είναι ένα προσωπικό του έργο σε τοίχο μέσα στην αυλή του σχολείου:
ayia_napa2



«Τα πουλιά έχουν φτερά, είναι ελεύθερα και μπορούν να πετάξουν όπου θέλουν. Αρκεί να το θελήσουν. Έχουν την ελευθερία κινήσεων που πολλοί άνθρωποι θα ζήλευαν».Με αυτά τα λόγια αναρτήθηκε στην σελίδα του Ayia Napa Street Art Festival στο facebook η φωτογραφία του έργου του L7m στον τοίχο της αυλής του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας [αρχική].


+ Δείτε δουλειά του L7m στο Flickr.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AYIA NAPA STREET ART FESTIVAL


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ