Πρώτη ματιά στην Πινακοθήκη Λεβέντη

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 19.3.2014

Περισσότερα από 800 έργα και αντικείμενα τέχνης τα οποία αποτελούν τις σημαντικές Συλλογές του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, στεγάζονται στην Πινακοθήκη Λεβέντη, όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίασή της.


Κτισμένη στην καρδιά της Λευκωσίας, στην πρώην οδό Λεονίδου η οποία μετονομάστηκε σε οδό Αναστάσιου Γ. Λεβέντη, η Πινακοθήκη Λεβέντη αποτελεί την υλοποίηση του οράματος του ευεργέτη της χώρας, Αναστάσιου Γ. Λεβέντη, να καταστήσει προσβάσιμους στο ευρύ κοινό, για πρώτη φορά, τους θησαυρούς της τέχνης και του πολιτισμού που συγκέντρωσε στη διάρκεια της ζωής του.


Η Πινακοθήκη Λεβέντη θα εγκαινιαστεί επίσημα το μεσημέρι της 23ης Μαρτίου από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και την Επίτροπο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ανδρούλλα Βασιλείου.


Από τις 25 Μαρτίου, η Πινακοθήκη Λεβέντη θα δεχτεί το ευρύ κοινό.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ©ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ | ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ


leventios12
leventios1
leventios2
leventios4
leventios5
leventios6
leventios7
leventios8
leventios9
leventios10
leventios11


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ