Ο Δάκης Ιωάννου στους διεθνείς παίκτες της σύγχρονης τέχνης

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 9.5.2014

Ο Κύπριος επιχειρηματίας Δάκης Ιωάννου συγκαταλέγεται -για ακόμη μια φορά- στη λίστα με τους πιο δυνατούς «παίκτες» στον κόσμο της αγοράς έργων τέχνης.


Τη λίστα παρουσίασε χθες η βρετανική εφημερίδα The Guardian, αναφέροντας για τον Δάκη Ιωάννου, ένα από τους σημαντικότερους συλλέκτες έργων σύγχρονης τέχνης διεθνώς:


«Είναι ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας του οποίου το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, στην Αθήνα, παρουσιάζει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές σύγχρονης τέχνης».


Η Guardian κάνει αναφορά και στο πολυτελέστατο γιοτ του Δάκη Ιωάννου, ως εξής:


«Διασχίζει τη Μεσόγειο με το σούπερ γιοτ του το οποίο σχεδίασε ο Τζεφ Κουνς και φέρει την κατάλληλη ονομασία Guilty».


Ιδού το σκάφος:


dakis_ioannou_guilt
Στο κείμενο αναφέρονται οι καλλιτέχνες, οι συλλέκτες και οι «μεσάζοντες» που κινούν τον κόσμο της τέχνης:


Σύμφωνα με την Guardian, κυρίαρχοι καλλιτέχνες είναι οι Gerhard Richter, ο Jeff Koons, o Damien Hirst, η Cindy Sherman, ο Ai Weiwei, η Isa Genzken και ο Μatthew Barney.


Από τους συλλέκτες, εκτός από τον Δάκη Ιωάννου αναφέρονται η αδελφή του Εμίρη του Κατάρ ως εκείνη που διαθέτει τα περισσότερα για να πάρει το καλύτερο, η φίλη του Ρομάν Αμπράμοβιτς [και όχι ο ίδιος] αλλά και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο.


Ολόκληρο το άρθρο εδώ: Movers and makers: the most powerful people in the art world


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ