Βιβλίο : «Το Βασίλειο που έγινε η πόλη της Λάρνακας»

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 20.5.2014

Ένα βιβλίο το οποίο καταγράφει την ιστορία της Λάρνακας και την πορεία των ανθρώπων της κυκλοφόρησε πρόσφατα από την a bookworm publication.


Το βιβλίο της Εύης Θεοπέμπτου έχει τίτλο «Το βασίλειο που έγινε η πόλη της Λάρνακας» και την εικονογράφηση ανέλαβε η Σιμώνη Φιλίππου [www.intotoillustration.com].


larnaka_book1
Γραμμένο με απλά λόγια και διαχωρισμένο σε μικρές ιστορίες, το βιβλίο καταγράφει την ιστορία της πόλης και των ανθρώπων της:


Από τα σπήλαια και τους προϊστορικούς οικισμούς, στη Χρυσοπολίτισσα και τον Τεκκέ. Την εποχή που οι Φοίνικες και οι Αχαιοί εγκαταστάθηκαν στην πόλη, την ίδρυση του Βασιλείου του αρχαίου Κιτίου, την προσπάθεια του Κίμωνα να απελευθερώσει το Κίτιο από τους Πέρσες, το βασιλιά του Κιτίου Πουμιάθωνα, τη ζωή του φιλόσοφου Ζήνωνα, την ιστορική φιλοξενία στο Κίτιο για 30 χρόνια του Αγίου Λαζάρου, την ιστορία της Ουμ Χαράμ, τη Σαλίνα επί Φραγκοκρατίας και τη σημασία των Αλυκών. Την αποβίβαση του Οθωμανικού στρατού στη Λάρνακα, την Αγγλοκρατία και τις παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές, τους εορτασμούς του Κατακλυσμού, την επανάσταση του Μητροπολίτη Νικόδημου Μυλωνά και την ιστορία της πόλης μέχρι και σήμερα…


Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου στο Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου στη Λάρνακα.


Η δεύτερη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 22 Μαΐου και ώρα 19:00 στον πολυχώρο «In Toto Gallery», στους Αγίους Ομολογητές, στη Λευκωσία. Την παρουσίαση θα προλογίσει ο Αλέξης Μιχαηλίδης, πρώην Αντιδήμαρχος Λάρνακας.


Επιπλέον, το Σάββατο, 24 Μαΐου, μεταξύ 11:00-13:00, θα διεξαχθεί εργαστήρι για παιδιά στον πολυχώρο «In Toto Gallery» στους Αγ. Ομολογητές.


+ Βιβλιοπαρουσίαση την Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014 στις 19:00 στον Πολυχώρο «In Toto Gallery» [Κανάρη 8Α, Αγίοι Ομολογητές].


Θα ακολουθήσει εργαστήρι εικονογράφησης για παιδιά το Σάββατο, 24 Μαΐου  2014 μεταξύ των ωρών 11:00-13:00, στον ίδιο χώρο. Πληροφορίες τηλ. 22347797 και contact@abookwormpublication.com


larnaka_book5
larnaka_book3
larnaka_book4

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ