Παράθυρο logo
Δύο προβολές του Nymphomaniac στη Λεμεσό
Δημοσιεύθηκε 27.05.2014 15:54
Δύο προβολές του Nymphomaniac στη Λεμεσό

Δύο έκτακτες προβολές της τελευταίας ταινίας του Λαρς Φον Τρίερ Nymphomaniac προσθέτει στο πρόγραμμά της η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού.


Το Nymphomaniac Vol. 1 θα προβληθεί την Τρίτη 3 Ιουνίου και το Nymphomaniac Vol. 2 την Πέμπτη 5 Ιουνίου, στις 20:30.


Οι προβολές θα γίνουν στο Σινεμά ΡΙΟ 2, μια αίθουσα χωρητικότητας 175 θεατών, γι' αυτό κάντε τις κρατήσεις σας έγκαιρα.


Η πιο πρόσφατη ταινία του Τριέρ μετά τη «Μελαγχολία» και τον «Αντίχριστο», έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο τολμηρές ταινίες που έγιναν ποτέ, η οποία έχει βεβαίως διχάσει κοινό και κριτικούς, προκαλώντας συζητήσεις.




  • Στη Λευκωσία οι προβολές πραγματοποιούνται στις 30, 31 Μαΐου, 1η και 2 Ιουνίου για το Nymphomaniac vol. 1 και 6, 10, 11, 12 Ιουνίου για το Nymphomaniac vol. 2 στο Σινε Στούντιο




Το «Nymphomaniac» είναι ένα άγριο και ποιητικό ταξίδι, όπως το αφηγείται η αυτοδιαγνωσμένη νυμφομανής Τζο, από τη γέννησή της μέχρι την ηλικία των 50 χρόνων.


Ένα κρύο χειμωνιάτικο βράδυ, ο ηλικιωμένος γοητευτικός εργένης Σελιγκμαν (Στέλαν Σκάρσγκαρντ) ανακαλύπτει τη Τζο (Σαρλότ Γκένσμπουργκ) κακοποιημένη σε ένα σοκάκι. Την παίρνει μαζί του στο σπίτι του, περιποιείται τα τραύματά της και ενδιαφέρεται να μάθει για την ζωή της.


Ο Σέλιγκμαν ακούει με προσοχή, καθώς η Τζο ξεκινά να αφηγείται σταδιακά και χωρισμένη σε κεφάλαια, την δαιδαλώδη και περίπλοκη ιστορία της ζωής της με εντυπωσιακές και αποκαλυπτικές λεπτομέρειες.


Το πρώτο μέρος της ταινίας αποτελείται από πέντε κεφάλαια, ενώ το δεύτερο από τρία. Στο πρώτο μέρος πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Στέισι Μάρτιν, Σαρλότ Γκενσμούργκ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ούμα Θέρμαν, Σάια ΛαΜπέφ, Κρίστιαν Σλέιτερ κ.ά., ενώ στο δεύτερο μέρος προστίθενται και οι: Γουίλεμ Νταφόε, Ούντο Κίερ, Τζέιμι Μπελ κ.α.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ