Ο Στάθης Λιβαθινός νέος διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.4.2015

Ο Στάθης Λιβαθινός ορίζεται ως ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά και του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Ξυδάκη.


O Στάθης Λιβαθινός αντικαθιστά τον Σωτήρη Χατζάκη, ο διορισμός του οποίου ανακλήθηκε την περασμένη Τρίτη.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΘΟΚ, δεν θα επηρεαστούν τα κοινά σχέδια ΘΟΚ-Εθνικού, όπως συμφωνήθηκαν μέσα από Πρωτόκολλο Συνεργασίας, στο πλαίσιο του οποίου ετοιμάζεται αυτό το διάστημα παράσταση με τη μεταφορά επί σκηνής μίας επιστολής του Αποστόλου Παύλου. Περί τα τέλη Μαΐου αναμένεται το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας.


Ο Στάθης Λιβαθινός υπήρξε υπεύθυνος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου και του Εργαστηρίου Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας από το 2001 έως το 2007.


Υπό τη διεύθυνση του, η Πειραματική Σκηνή γνώρισε ιδιαίτερη άνθιση.


Σκηνοθέτης και ηθοποιός, ο Στάθης Λιβαθινός αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία στο Κρατικό Ινστιτούτο Θεάτρου της Μόσχας. Μεταξύ άλλων, το 2009 σκηνοθέτησε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος το έργο του Σαίξπηρ «Βασιλιάς Ληρ» και τιμήθηκε με το βραβείο Διεθνούς Ρεπερτορίου των Κριτικών Θεάτρου.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ