Τι θα δούμε στο Φεστιβάλ Φέγγαρος 2014

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 2.6.2014

Φοίβος Δεληβοριάς, Χειμερινοί Κολυμβητές, το ντουέτο Ξυλούρης/White και το σουηδικό συγκρότημα Two Camels and the River είναι οι headliners της φετινής διοργάνωσης του μουσικού φεστιβάλ Φέγγαρος. 


Με τη συμμετοχή 26 μουσικών σχημάτων ξεκινά την 1η Αυγούστου το Μουσικό Φεστιβάλ Φέγγαρος, το οποίο μετακομίζει φέτος στο χωριό Κάτω Δρυς, από το χωριό Λόφου όπου πραγματοποιείτο τα προηγούμενα τρία χρόνια.


Τα εισιτήρια έχουν οριστεί στα 25 ευρώ για το τριήμερο και 15 ευρώ για έκαστη μέρα.


Διαθέτοντας μια Κεντρική και μια Εναλλακτική Σκηνή, ο φετινός Φέγγαρος θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Αυγούστου. Θα ακολουθήσει, δε, την πρώτη διοργάνωση του Μουσικού Χωριού στην Κύπρο, επίσης στον Κάτω Δρυ, από τους ίδιους διοργανωτές του Φεστιβάλ, την εταιρεία Λουβάνα Δίσκοι.


Τι θα δούμε 

Ο γνωστός τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς, οι πληθωρικοί Χειμερινοί Κολυμβητές και ο Γιώργος Ξυλούρης είναι οι headliners από την Ελλάδα που θα δώσουν το παρών τους στο Φεστιβάλ Φέγγαρος.


Ο Κρητικός λαουτάρης Γιώργος Ξυλούρης θα παρουσιάσει ένα ντουέτο με τον Αμερικανό ντράμερ Τζιμ Γουάιτ: μαζί δημιουργούν ένα κράμα της παραδοσιακής κρητικής και ροκ μουσικής και το ντουέτο έχει ήδη ταξιδέψει εντός και εκτός Ελλάδας για συναυλίες. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιώργος Ξυλούρης θα παραδώσει και ένα εργαστήρι στο πλαίσιο του Μουσικού Χωριού Φέγγαρος, το οποίο θα προηγηθεί του φεστιβάλ (δες κάτω).


Οι Two Camels and the River έρχονται από τη Σουηδία για να παραστούν στο 4ο Μουσικό Φεστιβάλ Φέγγαρος: πρόκειται για μια ιδιαίτερη μπάντα η οποία ορίζει τη μουσική της ως psychedelic indie pop. Πρόκειται γα κάποτε ατμοσφαιρικά και άλλοτε vintage ακούσματα, που θυμίζουν mellow pop προηγούμενης δεκαετίας.


Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ συμπληρώνουν οι εξής μπάντες: Πλήρη Ντάξει από την Ελλάδα, οι εγχώριοι μπλουζάδες Zilla Project (που θα παρουσιάσουν τον πρώτο τους δίσκο), The Low Spark, Fuzz Bus feat. Βασιλική Αναστασίου, Isaac’s Cello, Ylva Ceder από τη Σουηδία, Παυλίνα Κωνσταντοπούλου, Janis Plasmatik, Δημήτρης Σωτηρίου, Delirium Elephants, Manekken Pis από την Ελλάδα, Χριστίδης/Σπύρου από Ελλάδα και Κύπρο, Σωφρόνης, Trio Frisson από Κύπρο και Μεγάλη Βρετανία, η νεοσύστατη κυπριακή μπάντα Ζara & The Strange Fruit, το ντουέτο Παραμυθίες που αφηγούνται παραμύθια συνδυάζοντας λόγο και εικόνα, οι Acamar, οι Some take, το Λοΐζος Παφίτης Trio, ο Δημήτρης Μεσημέρης, οι Golden Horn, ο Νικόλας Σαββίδης και οι Rhumba Attack.


feggaros_2014
H αφίσα του φετινού φεστιβάλ, την οποία σχεδίασε ο Φίλιππος Βασιλειάδης.


Προηγείται το Μουσικό Χωριό 


Οι φίλοι της μουσικής θα βρίσκονται ήδη στον Κάτω Δρυ πριν την έναρξη του φεστιβάλ, καθώς από τις 27 Ιουλίου θα πραγματοποιείται εκεί το «Μουσικό Χωριό Φέγγαρος», μια σημαντική διοργάνωση η οποία ξεκίνησε από την Ελλάδα και μεταφέρεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Στο Μουσικό Χωριό θα πραγματοποιηθούν εννιά διαφορετικά εργαστήρια για μουσική και θέατρο, με εισηγητές από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Αγγλία. Στόχος του Μουσικού Χωριού είναι να προσφέρει σε όλους τους ενδιαφερόμενους μια ξεχωριστή πρακτική καλλιτεχνικής εκμάθησης.


 + Οι συμμετέχοντες στο 4ο Φεστιβάλ Φέγγαρος ανακοινώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας Λουβάνα Δίσκοι, η οποία θα ενημερώνεται με ό,τι νεότερο. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αργότερα. 


Τα εισιτήρια έχουν οριστεί στα 25 ευρώ για το τριήμερο και 15 ευρώ για έκαστη μέρα. Πληροφορίες louvana.com.cy. Για το Μουσικό Χωριό, πληροφορίες τηλ. 99735225 και στο facebook της διοργανώτριας Λουβάνα Δίσκοι.


 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ