CIPAF | 3ο Φεστιβάλ Εικαστικών Περφόρμανς τον Ιούνιο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 7.5.2015

Στο Ίδρυμα ARTος στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί το 3ο Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF), στις 20 και 21 Ιουνίου 2015.


Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει ζωντανές περφόρμανς από διεθνείς καλλιτέχνες, έκθεση και προβολές.


Μια εκδήλωση η οποία περιλαμβάνει προβολές περφόρμανς και Ανοικτή Συζήτηση (Performance Art Jukebox), θα προηγηθεί του φεστιβάλ και θα φιλοξενηθεί από το Ινστιτούτο Γκαίτε στις 19 Ιουνίου, ενώ ένα Εργαστήρι Performance Art θα ακολουθήσει στις 23, 24 και 25 Ιουνίου 2015.


Το Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF) είναι ένα θεματικό φεστιβάλ το οποίο με την 3η του διοργάνωση επικεντρώνεται στο χιούμορ.


Φέτος το φεστιβάλ έχει τίτλο “intending humorously” και εξετάζει πώς οι καλλιτέχνες του performance art χρησιμοποιούν το χιούμορ και τις πολλαπλότητές του μέσα στη δουλειά τους.


Επίσης, φέτος το φεστιβάλ παρουσιάζει τα προγράμματα “Space for New”, ένα πρόγραμμα για την υποστήριξη νεοφερμένων καλλιτεχνών του performance art, και «Performance Art Occasion», όπου ένας ειδικός προσκεκλημένος από τον χώρο του Performance Art δημιουργεί μια ειδική περίσταση για το κοινό.



Καλλιτέχνες και Ειδικοί Προσκεκλημένοι:


Maurice Blok (Ολλανδία / Φινλανδία), Christopher Hewitt (Ηνωμένο Βασίλειο / Γερμανία), Φαίδωνας Οδυσσέως (Κύπρος), Lynn Lu (Σιγκαπούρη / Ηνωμένο Βασίλειο), Tomasz Szrama (Πολωνία / Φινλανδία), Roi Vaara (Φινλανδία), Θάλεια Ζαχαριάδου (Ελλάδα)



PHAEDON_ODYSSEOS
PHAEDON_ODYSSEOS2
Φαίδων Οδυσσέως, περφόρμανς στο Ίδρυμα ΑRTος, 2014 | ΦΩΤΟ ©ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


LYNN_LU
Lynn Lu, περφόρμανς An idealized moment when everything is simple and secure, στην Ιαπωνία | ΦΩΤΟ ©Κoike Hirohisha


MAURICE_BLOCK
Maurice Blok, περφόρμανς στους δρόμους του Γκέτεμποργκ, Σουηδία.


ROI_VAARA


Roi Vaara, As it stands | ΦΩΤΟ Naranja


THALIA_ZACHARIADOU
Θάλεια Ζαχαριάδου, Live Art Laboratory, 2013


TOMASZ)SZRAMA
Tomasz Szrama, Plastered, Φινλανδία 2012 | ΦΩΤΟ ©Lina Kuittinen


CHRISTOPHER_HEWITT
Christopher Hewitt | ΦΩΤΟ ©Andres Galeano


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Live Performances: 20 & 21 Ιουνίου 2015, 20:30 - 23:00 (προσέλευση κοινού 20:00)


Χώρος διεξαγωγής: Ίδρυμα ARTos /  Αγίων Ομολογητών 64, 1080 Λευκωσία (Κύπρος)


Έκθεση & Προβολές: 20 & 21 Ιουνίου 2015, 18:00 - 24:00


Χώρος διεξαγωγής: Ίδρυμα ARTos /  Αγίων Ομολογητών 64, 1080 Λευκωσία (Κύπρος)


Performance Art Jukebox: 19 Ιουνίου 2015, 20:30 – 23:00 (προσέλευση κοινού 20:00)


Χώρος διεξαγωγής: Ινστιτούτο Γκαίτε / Μάρκου Δράκου 21, 1513 Λευκωσία


Εργαστήρι: 23, 24, 25 Ιουνίου 2015


Χώρος διεξαγωγής: Ξενώνας Νέων ΟΝΕΚ (Αρχοντικό Ζεμενίδη) / Χρυσαλινιωτίσσης 30-32, Λευκωσία


Την επιμέλεια του προγράμματος έχει η Χριστίνα Γεωργίου. Το πρόγραμμα προβολών επιμελείται ο Christopher Hewitt.


Το Φεστιβάλ


Το Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF) είναι το πρώτο και μοναδικό φεστιβάλ στην Κύπρο που έχει δημιουργηθεί και είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην εικαστική περφόρμανς - performance art.


Η πρωτοβουλία αυτή φέρνει μαζί, στηρίζει και προβάλλει το έργο διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών και αναδυόμενων νέων καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο, για τους οποίους το Performance Art είναι το κύριο μέσο της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας.


Στόχος του φεστιβάλ είναι να παρουσιάσει και να εισάγει την πολυδιάστατη φύση του performance art στην τοπική κοινότητα και να ενισχύσει την καλλιτεχνική σκηνή της Κύπρου, ενθαρρύνοντας σχέσεις με τοπικά, εθνικά και διεθνή δίκτυα.


Οι δραστηριότητες του φεστιβάλ απευθύνονται τόσο σε καλλιτέχνες αλλά και στο ευρύτερο κοινό. Το φεστιβάλ δημιουργεί ένα κοινό έδαφος για καλλιτέχνες, επιμελητές, κριτικούς τέχνης, πολιτιστικούς παραγωγούς, φοιτητές των τεχνών και του κοινού, ως μια ευκαιρία για συνάντηση, ανταλλαγή και συνεργασία.


Το Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF) είναι μια μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία που πραγματοποιείται λόγω της έντονης επιθυμίας και ανάγκης για τη δημιουργία ενός καινοτόμου ετήσιου δρώμενου. Το φεστιβάλ γίνεται πραγματικότητα χάρη στη συνεχή προσπάθεια της οργανωτικής του ομάδας, της υποστήριξης των συμμετεχόντων καλλιτεχνών και της γενναιοδωρίας των συνεργατών, υποστηρικτών και χορηγών του.


Το Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF) διοργανώνεται υπό την ομπρέλα του Cyprus International Performance Art Society (CIPAS), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει δημιουργηθεί και είναι αφιερωμένος στο Performance Art, και έχει ως έδρα και βάση του τη Λευκωσία.



+ Εισιτήρια: €10 για μία μέρα, €15 για τις 2 μέρες / για φοιτητές & άνεργους: €7 για μία μέρα, €10 για τις 2 μέρες*


Δωρεάν είσοδος για: Έκθεση και Προβολές (Ίδρυμα ARTos) & Performance Art JukeBox (Ινστιτούτο Γκαίτε)


*Μέρος των εσόδων από την πώληση εισιτηρίων θα διατεθεί σε οικογένειες στο Νεπάλ.


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 18 & 19 Ιουνίου, 10:00 - 13:00 &14:00 - 17:00 στο Ίδρυμα ARTos


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ