«Κατερίνα: η τελευταία βασίλισσα της Κύπρου»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 2.6.2015

Η Χριστίνα Μαρούχου είναι η Αικατερίνη Κορνάρο στη νέα παραγωγή της θεατρικής ομάδας Alpha Square, με την οποία δίνονται παραστάσεις στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR) στη Λευκωσία.


Ο Ανδρέας Αραούζος ανέλαβε τη σκηνοθεσία του θεατρικού μονολόγου με τίτλο «Κατερίνα: Η τελευταία βασίλισσα της Κύπρου», το πρωτότυπο κείμενο του οποίου υπογράφει η Ανθή Ζαχαριάδου.


Πρόκειται για ένα δραματικό αφιέρωμα στην ιστορική προσωπικότητα. Η Αικατερίνη αφηγείται από τη Βενετία την ιστορία της, ξεκινώντας από την ηλικία των 14 ετών, για τη ζωή της στην Κύπρο και την αγάπη της για το νησί, αλλά και για την τραγική και μαρτυρική υπόστασή της ως ενός πιονιού μιας αδίστακτης πολιτικής με σκοπό την κυριαρχία του νησιού.

Τον θεατρικό μονόλογο ερμηνεύει η Χριστίνα Μαρούχου υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Α. Αραούζου και την εικαστική επιμέλεια του Γιώργου Γιάννου.

Οι παραστάσεις δίνονται στη βεράντα του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας, με θέα την παλιά Λευκωσία.


katerina_last_reine
katerina_last_reine2


+ Παραστάσεις στις 4, 10, 15 και 22 Ιουνίου. Εισιτήρια προς 10 ευρώ με το πρώτο ποτήρι κρασί. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20:00. Το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας βρίσκεται στην οδό Ερμού 285, στην παλιά Λευκωσία. Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 22300992.


 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ