Δίγλωσσο βιβλίο για παιδιά στα ελληνικά και τουρκικά

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.6.2015

Το δίγλωσσο βιβλίο «Από τη γη μέχρι τα αστέρια / Dunyalar Kadar» θα παρουσιάσουν στις 20 Ιουνίου στο Σπίτι της Συνεργασίας οι συγγραφείς Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή και Μεχβές Μπεΐτογλου.


Το βιβλίο εικονογράφησε η Αγγελική Πιλάτη και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις A Bookworm Publication.


Το βιβλίο θα αναγνώσουν οι συγγραφείς στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα- ενώ η εικονογράφος θα βρίσκεται εκεί για να ζωγραφίσει μαζί με τα παιδιά.


Το βιβλίο παρουσιάζει ένα ευαίσθητο συνονθύλευμα σκέψεων από μια μητέρα προς το παιδί της, με μια ευχή: το παιδί της να προσπαθήσει για έναν κόσμο καλύτερο.


Πρόκειται για μια έκδοση «αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά που έχουν βιώσει τις συνέπειες του πολέμου».


book_apotigistaasteria2

Οι συγγραφείς:


Η Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Σπούδασε Ψυχολογία και Περιβαλλοντική Διαχείριση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Σήμερα γράφει ιστορίες για παιδιά, που αγγίζουν διάφορα κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα. Μερικά από τα βιβλία της είναι Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ (επιλέγηκε από τη Διεθνή Βιβλιοθήκη Νεότητας στο Μόναχο για τον Κατάλογο White Ravens 2014), Ο Νικόλας και η Έλλη (Κυπριακό Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για μικρά παιδιά) και Το χαμόγελο της Σεμέλης (Βραβείο Παιδικού Βιβλίου από τη Βιβλιογραφική Εταιρεία Κύπρου). Η Μαρίνα μένει στη Λευκωσία με τον σύζυγό της και τα δύο μικρά τους παιδιά.


Η Μεχβές Μπεΐτογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Υποθέσεις στην Κύπρο και στην Ιταλία. Από το 2000 έχει ενεργή δράση σε διάφορα προγράμματα που προωθούν την οικοδόμηση της ειρήνης και τη συμφιλίωση. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του βιβλίου Re-writing History Textbooks: History Educations: A tool for Polarization or Reconciliations? (2009) και στην επιμέλεια του βιβλίου Handbook for Educators (2010). Αυτό είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο. Η Μεχβές μένει στην Κερύνεια με τον γιο της, Ντενίζ.


Η Αγγελική Πιλάτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Εύβοιας. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα και το 2003 μετέβηκε στις ΗΠΑ για μεταπτυχιακές σπουδές. Εργάστηκε ως αρχιτέκτονας σε Ελλάδα, Γερμανία, Αμερική και Κύπρο. Από το 2006 ζει μόνιμα στην Κύπρο με τον σύζυγό της και τα δύο μικρά τους παιδιά. Παράλληλα με την αρχιτεκτονική, ασχολείται με τη ζωγραφική, τη σκιτσογραφία, τη συγγραφή και την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Για την εικονογράφηση χρησιμοποιεί τεχνικές όπως υδατογραφία, ακρυλικά, μολύβι και σινική μελάνη.



+ Παρουσίαση του δίγλωσσου βιβλίου «Από τη γη μέχρι τα αστέρια / Dunyalar Kadar» στις 20 Ιουνίου 2015, στις 11:00. Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στο Σπίτι της Συνεργασίας [έναντι του Λήδρα Πάλας στην Λευκωσία]. Πληροφορίες τηλ. 22445740 και http://www.home4cooperation.info]


Περισσότερα στην σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook: https://www.facebook.com/events/1621746844748663/


Πληροφορίες: a bookworm publication / τηλ. 70077707 / www.facebook.com/abookwormpublication




Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ