Παρουσίαση του βιβλίου «Ανέβας και Κατέβας»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.6.2015

Μικρές βιωματικές ιστορίες καταγράφει στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Ανέβας και κατέβας» ο Γιώργος Χαριτωνίδης, και το παρουσιάζει την Τετάρτη 17 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο 2 του κτηρίου «Τάσσος Παπαδόπουλος» του ΤΕΠΑΚ, στη Λεμεσό. 


Ο Γιώργος Χαριτωνίδης, πρόσφυγας από τη Λάπηθο Κερύνειας ο οποίος εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα μετά το 1974, εργάστηκε ως υπάλληλος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα και στο βιβλίο του γράφει για τον... Γιώργο, πρώην εργαζόμενο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ο οποίος φεύγει από την Αθήνα λίγο καιρό πριν ξεσπάσει η μεγάλη οικονομική κρίση.


Επιστρέφει στην πόλη για ένα μικρό διάστημα και πάλι, όταν η κρίση αγγίζει το αποκορύφωμά της, και επηρεάζεται από τις συνέπειές της. Η κάθε ιστορία στο βιβλίο είναι συνέχεια της άλλης, που σμίγουν τη σημερινή με την μεταπολιτευτική Αθήνα, οπότε και ο συγγραφέας πρωτοπήγε στην πόλη ως πρόσφυγας από την Κύπρο.


book_anevas_kai_katevas
Το βιβλίο «Ανέβας και κατέβας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.


Την ευθύνη της βιβλιοπαρουσίασης έχουν το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο, η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και το Βιβλιοτρόπιο.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν η ποιήτρια Αλεξάνδρα Γαλανού, η ποιήτρια και αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου Ζέλεια Γρηγορίου και ο συγγραφέας και δικηγόρος Κωνσταντής Καντούνας.


Ο Γιώργος Χαριτωνίδης εμφανίστηκε στην ελληνική πεζογραφία και βραβεύτηκε από το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για το μυθιστόρημά του «Αναμνήσεις με πολλά κουκούτσια». Γράφει επίσης ποίηση, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη ζωγραφική και τη γλυπτική. Σήμερα ζει μεταξύ Λεμεσού και Αθήνας.


+ Παρουσίαση του βιβλίου «Ανέβας και Κατέβας» την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 στο Αμφιθέατρο 2 του κτηρίου «Τάσσος Παπαδόπουλος», ΤΕΠΑΚ [Θέμιδος και Ιφιγενείας γωνία] στις 19:30. Πληροφορίες τηλ. 25340347, 99526772 και www.technodromio.org.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ