Fear Industry | 32 Οπερατικές πράξεις για το θέατρο και την καθημερινότητα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 22.6.2015

Δύο ηθοποιοί και μια μέτζο σοπράνο ξεδιπλώνουν σε 32 πράξεις ένα «ζωντανό αρχείο» προβάλλοντας τον φόβο όπως τον αντιλαμβανόμαστε στη σημερινή κοινωνία στην θεατρική παράσταση Fear Industry.


Η παράσταση ανεβαίνει στις 22, 23 και 29 Ιουνίου στο Παλιό Ξυδάδικο Λεμεσού και θα ακολουθήσει ευρωπαϊκή περιοδεία το φθινόπωρο.


Αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου:


«Το Fear Industry εξερευνά τις έννοιες του φόβου και της πολιτικής χειραγώγησης και καταπιάνεται με την σημερινή κοινωνία ως βιομηχανία που κατασκευάζει φόβο και απειλή.


H σκηνοθεσία συνδυάζει στοιχεία όπερας με σύγχρονο θέατρο και κίνηση για να ισορροπήσει ανάμεσα στους έμφυτους μας φόβους και αυτούς που χειραγωγούνται και ενισχύονται από το περιβάλλον μας.


Το έργο αποστάζει ιστορικές ομιλίες, προσωπικές ιστορίες, αναλυτικά κείμενα και εξομολογήσεις από το YouTube σε μια διάχυτη και διεισδυτική ποικιλία από προσωπικές μαρτυρίες και δημόσιες διακηρύξεις.


Φοβόμαστε τα πάντα, και περισσότερο από ποτέ, από θανατηφόρες μέλισσες μέχρι ναρκομανείς, πυρκαγιές, παιδόφιλους, ασθένειες, κατασκοπεία μέσω του διαδικτυακού χώρου, την γρίπη των πτηνών, τα γηρατειά, τις τρελές αγελάδες, τους μετανάστες, τον άνθρακα, τις ρυτίδες, την περιβαλλοντική κατάρρευση και, ας μην ξεχνάμε, τους τρομοκράτες…»


Εξελίσσοντας την αρχική παράσταση που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Θέατρο Ριάλτο, αυτή η καινούργια παράσταση εγκαινιάζει το «Fear Industry Project», μια μεγάλη περιοδεία σε ευρωπαϊκές πόλεις - θέατρα [Άμστερνταμ, Μαδρίτη, Ζυρίχη, Αθήνα, Στουτγάρδη, Λονδίνο] ξεκινώντας από το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα.


Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες από την κάθε χώρα θα συνεργαστούν με την ομάδα της Κύπρου στη γλώσσα της αντίστοιχης χώρας, έτσι ώστε να επεκταθούν στο θέμα του φόβου.


fear_industry_wieland_pig2
fear_industry_achim #9327F8
fear_industry_achim #9327F9
fear_industry_achim #9327FD
fear_industry_achim #932800
fear_industry_achim #932970
fear_industry_achim_#9328F0
fear_industry_wielan#932806
fear_industry_wieland_27
fear_industry_wieland_30
fear_industry_wieland_32
fear_industry_wieland_37
fear_industry_wieland_el4

Σκηνοθεσία / Σκεπτικό: Achim Wieland


Δραματουργία / Σενάριο: σε συνεργασία με τους περφόρμερ


Περφόρμερ: Μάριος Ιωάννου, Έλενα Καλλινίκου


Μέτζο Σοπράνο: Μαριάννα Πιερέττη


Σκηνογραφία / Ενδυματολογία: Σόσε Εσκιτζιάν


Φωτισμός: Γιώργος Λάζογλου


Μουσικές προτάσεις: Πάνος Μπάρτζης


+ Στις 22, 23 και 29 Ιουνίου 2015 στο Παλιό Ξυδάδικο [Γενεθλίου Μιτέλλα, Λεμεσός]


Η γλώσσα της παράστασης είναι η αγγλική με ζωντανές άριες στα Γερμανικά και Αγγλικά.


Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20:30. Εισιτήρια προς 10 ευρώ. Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 99666389

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ