Εγκαινιάστηκε η 5η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 24.6.2015

Εγκαινιάστηκε το βράδυ της 23ης Ιουνίου επίσημα η φετινή 5η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με γενικό τίτλο «Παλιές Διασταυρώσεις - Make it Νew ΙΙΙ».


Τα εγκαίνια τέλεσε στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ – HELEXPO ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, παρουσία της διευθύντριας του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Μαρίας Τσαντσάνογλου και της διευθύντριας της Μπιενάλε, Κατερίνας Κοσκινά.


Παράλληλα, στο Περίπτερο 6 άνοιξε η κεντρική έκθεση της Μπιενάλε με τίτλο «Από την απαισιοδοξία της νόησης στην αισιοδοξία της πράξης», που επιμελήθηκε η Κατερίνα Γρέγου. Στην έκθεση συμμετέχει και η Κύπρια εικαστικός Μαριάννα Χριστοφίδου.


Για 100 μέρες, ως τα τέλη Σεπτεμβρίου, η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει σε μουσεία, εκθεσιακούς χώρους, γκαλερί και μνημεία 14 εκθέσεις σύγχρονης τέχνης με έργα περισσότερων από 100 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, τρία συμπόσια, ένα φεστιβάλ περφόρμανς, εργαστήρια καλλιτεχνών, προβολές, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως διαρθρώνονται γύρω από το κεντρικό και το παράλληλο πρόγραμμα με άξονα τη Μεσόγειο.


Η 5η Μπιενάλε αποτελεί την καταληκτική διοργάνωση του τριμερούς προγράμματος υπό τον γενικό τίτλο «Παλιές Διασταυρώσεις-Make it New», που ξεκίνησε το 2011.
BIENNALE5
BIENNALE1
BIENNALE2
BIENNALE3
BIENNALE4



H 5η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης εγκαινιάστηκε την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2015©ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ