Στις 13 και14 Ιουλίου το 9ο Φεστιβάλ Αγλανjazz 2015

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 29.6.2015

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ Αγλανjazz:



Δευτέρα / Monday 13


21:00


Sigi Finkel & Mamadou Diabate: African Vibes


Γερμανία, Αυστρία, Μπουρκίνα Φάσο


Afro-Jazz Fusion



03


Ο Sigi Finkel και ο Mamadou Diabate είναι από τους πιο γνωστούς μουσικούς της Αυστριακής Jazz-Ethnic μουσικής σκηνής. Την τελευταία δεκαετία το ντουέτο έχει παρουσιαστεί σε πολλά μέρη του κόσμου με δικές του συνθέσεις. Ο ασυνήθιστος ενορχηστρωτικός διάλογος σαξοφώνων/φλάουτων και μπαλάφωνων (ξυλόφωνων), καθώς και νγκόνι (παραδοσιακού αφρικανικού εγχόρδου) είναι το ιδιαίτερο στοιχείο του σχήματος, που αναδεικνύει τη δυτικοαφρικάνικη μουσική παράδοση και την κλασσική τζαζ.


Σε αυτή τους την εμφάνιση στο κυπριακό κοινό οι Sigi και Mamadou συνοδεύονται στα κρουστά από τον Zakaria Kone (Burkina Faso) και τον Αυστριακό Stefan Padingcr. Μια συγκλονιστική εμφάνιση δεξιοτεχνών μουσικών που θα καθηλώσει το κοινό. Η Afro-Jazz Fusion στα καλύτερα της!


Sigi Finkel: σαξόφωνο, φλαούτο


Mamadou Diabate: μπαλάφωνο, νγκόνι


Stefan Padinger: μπάσο


Zacharia Konc: αφρικάνικα κρουστά



22:15


Human Touch


Ελλάδα /Greece



human touch



Οι Human Touch, μετά από 18 χρόνια ζωής αποτελούν πλέον ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα συγκροτήματα της ελληνικής έθνικ-τζαζ σκηνής. Έχοντας αποκτήσει τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα στο χώρο της μουσικής, κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων.Η μουσική τους, μέσα από την ποικιλία των οργάνων που παίζει ο καθένας, άμεση και επικοινωνιακή, συμπαρασύρει τον ακροατή γεμίζοντάς τον εικόνες και συναισθήματα. Έχουν παίξει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας και έχουν ένα ενθουσιώδες κοινό στην Ευρώπη όπου εμφανίζονται όλο και πιο συχνά.Θεωρούνται group με προσωπικότητα και μοναδικό στυλ.


David Lynch: τενόρο & σοπράνο σαξόφωνο, φωνή, φλάουτο, πίκολοφλάουτο, φλογέρα, κρουστά


Γιώτης Κιουρτσόγλου: ηλεκτρικό μπάσο, (άταστο & ένταστο), φωνή, cajon


Σταύρος Λάντσιας: πιάνο-πλήκτρα, τύμπανα, κλασσική κιθάρα, μελόντικα



Τρίτη / Tuesday 14


21:00


Andreas Rodosthenous Ethnic Jazz Ensemble


Κύπρος / Cyprus



andreas-rodosthenous



Από την ηχογράφηση της πρώτης προσωπικής δουλειάς του συνθέτη, με τίτλο Simplicity (Απλότητα), γεννήθηκε το Andreas Rodosthenous Ethnic Jazz Ensemble. Η πολύχρονη σκηνική συνύπαρξη των μουσικών του Ensemble προσέδωσε στο γκρουπ το κύριο του χαρακτηριστικό, που είναι η διαδραστικότητα και ο αυτοσχεδιασμός. Η συγκεκριμένη αυτή μουσική πρόταση ζωγραφίζεται με φόντο τις μνήμες και τις μελωδίες από την ανατολή και τη δύση.


Ανδρέας Ροδοσθένους: άταστο ηλεκτρικό μπάσο


Γιώργος Μορφίτης: πιάνο


Αλκής Αγαθοκλέους: νέυ


Στέλιος Ξυδιάς: ντραμς



22:15


Takis Barberis Group


Ελλάδα / Greece


Contemporary Jazz, Fusion, World



64802-143957



Ο Τάκης Μπαρμπέρης είναι μια από τις ξεχωριστές περιπτώσεις της ελληνικής jazz σκηνής, αφενός για την ιδιαίτερη δεξιοτεχνία του στην ηλεκτρική κιθάρα και αφετέρου για το μουσικό πλούτο και την ευρηματικότητα των συνθέσεων του. To Takis Barberis Group παρουσιάζει παλαιότερες αλλά και νέες ακυκλοφόρητες συνθέσεις του Μπαρμπέρη, συνδυάζοντας στοιχεία από την jazz, τη funk, τη rock, την ινδική, τη βαλκανική και την ελληνική μουσική παράδοση. Η πλούσια δισκογραφία του, από τη δεκαετία του 1990 μέχρι σήμερα, τον έχει αναδείξει μεταξύ των κορυφαίων στην ανάμειξη Ανατολής και Δύσης, παράδοσης και πρωτοπορίας, φυσικού και ηλεκτρικού ήχου.


Τάκης Μπαρμπέρης: κιθάρα


Μάνος Ιαριδάκης: πλήκτρα


Χρήστος Κεχρής: μπάσο


Μιχάλης Καπηλίδης: τύμπανα

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ