Ο Bill Nighy και η Carey Mulligan στην οθόνη του Ριάλτο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 10.11.2014

Οι εξαιρετικοί ηθοποιοί Bill Nighy [Love Actually, Harry Potter κ.ά.] και Carey Mulligan [Drive, Shame κ.ά.] πρωταγωνιστούν στο  θεατρικό έργο Skylight, το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στις 20 Νοεμβρίου στο Θέατρο Ριάλτο, σε ζωντανή μετάδοση από το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου.


Πρόκειται για ένα έργο του σπουδαίου David Hare [σεναριογράφου των ταινιών The Hours, The Reader κ.ά.], σε  παραγωγή του West End η οποία περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του National Theatre Live της Αγγλίας.


Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Stephen Daldry, σκηνοθέτης των ταινιών The Reader, The Hours, Billy Elliot [τόσο της ταινίας όσο και του μιούζικαλ].


Πλειάδα διακρίσεων και βραβείων συνοδεύει τη φήμη αυτής της εξαίρετης παραγωγής που πρωτοπαρουσιάστηκε στα 1995 από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και τιμήθηκε με το βραβείο Ολίβιε (καλύτερο νέο έργο της χρονιάς), για να ταξιδέψει αργότερα από τo Λονδίνο στη Νέα Υόρκη και το Μπρόντγουεϋ.


Ένα παγωμένο βράδυ, η  Kyra Hollis  δέχεται στο διαμέρισμά της μιαν αναπάντεχη επίσκεψη από τον παλιό της αγαπημένο Tom Sergeant, έναν χαρισματικό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης. Ο Tom, ο οποίος έχασε πρόσφατα τη γυναίκα του και βασανίζεται από τύψεις για το θάνατό της, αναζητά την παρηγοριά στην αγκαλιά της πρώην ερωμένης και συνεργάτιδας του, η οποία εργάζεται πλέον ως δασκάλα σε ένα σχολείο με προβληματικούς μαθητές, στο East End του Λονδίνου.


Καθώς το απόγευμα κυλά, οι δυο τους προσπαθούν να ξαναζωντανέψουν το παλιό τους πάθος, αλλά το χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους μοιάζει αγεφύρωτο: η Kyra είναι μια γυναίκα κοινωνικά και πολιτικά συνειδητοποιημένη, ενώ ο Tom παραμένει ένας κυνικός, ευκατάστατος και υπερόπτης επιχειρηματίας. Στο τέλος της βραδιάς, αυτό που καταφέρνουν τελικά είναι να εγκλωβιστούν σε μια επικίνδυνη πάλη αλληλοσυγκρουόμενων ιδεολογιών και αμοιβαίων επιθυμιών.


+ Στο Θέατρο Ριάλτο την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στις 20:30. Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.


Εισιτήρια προς 10 και 7 ευρώ. Πληροφορίες τηλ. 77777745, www.rialto.com.cy




Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ