Μετάβαση σε άλλο χρόνο - 'Ελενα Χρυσάνθου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.9.2015

Με αφορμή την επερχόμενη ατομική έκθεση της Έλενας Χρυσάνθου με τίτλο Μετάβαση στην γκαλερί Αποκάλυψη, παρουσιάζεται ένα δείγμα του έργου της.


Πρόσωπα, υφάσματα, ρολόγια. "Μετάβαση", μετάβαση σε άλλο χρόνο; Σε άλλες καταστάσεις; Σε κάτι καλύτερο;


Ο Κύπριος γλύπτης Παναγιώτης Πασάντας σημειώνει σχετικά:


"Βλέποντας τα έργα της Έλενας Χρυσάνθου σε ταξιδεύουν σε έναν κόσμο μαγικό, με δόσεις σουρεαλισμού και Αρ Νουβώ που οδηγούν σε βαθύτερες σκέψεις.


Ο συμβολισμός φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στη δουλειά της, επίσης τα υλικά που χρησιμοποιεί και ο τρόπος που χειρίζεται το χρώμα και το μολύβι φανερώνουν ένα ευαίσθητο προφίλ. Στην έκθεση αυτή κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί η γυναικεία φιγούρα/παρουσία.


Κάποιες φορές η γυναίκα παίζει το ρόλο της μοιραίας, άλλες φορές του θύματος, άλλες αρέσκεται σε ένα απλό παιχνίδι με το βλέμμα της. Μέσα στον χώρο που στέκεται δυναμικά η γυναίκα, περιτριγυρίζεται συχνά από κλειδιά, κλειδαρότρυπες, ρολόγια και γενικά αντικείμενα που συμβολίζουν τη μοίρα και την τύχη.


Όλα αυτά τα στοιχεία έρχονται και δένουν με ένα πολύ απλό χρωματικό και συνθετικό τρόπο που μόνο ένας άνθρωπος με ευαισθησία μπορεί να καταφέρει"


+ Η έκθεση της Έλενας Χρυσάνθου θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στις 20.00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου. Η Γκαλερί Αποκάλυψη βρίσκεται στην οδό Χυτρών 30 (Μέγαρο Τοφάρκο) στη Λευκωσία. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22 300 150, την ιστοσελίδα της γκαλερί www.apocalypse-gallery.com.cy και την αντίστοιχη σελίδα στο facebook: Apocalypse Gallery


ch6


Αποσιώπηση (83x112,5 εκ.)


ch1


Καθρεφτίζομαι (30,5 x 61 εκ.)


ch2


Τολμώ (30,5 x 61 εκ.)


ch3


Κρυφτό (34,5 x 65 εκ.)


ch4


Πρόωρος αποχαιρετισμός (62 x 93 εκ.)


ch5
Το πάντρεμα (53,5 x 78,5 εκ.)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ