Συνεχίζονται οι Live Jazz Wednesdays στο Library Bar

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.10.2015

Μετά απο ένα πολύ επιτυχημένο Σεπτέμβρη για τις ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΤΖΑΖ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ, το Library Bar στη Λεμεσό συνεχίζει τις όμορφες βραδιές και τον Οκτώβριο! Κάθε Τετάρτη το Library Bar προσφέρει ποιοτικές βραδιές ζωντανής μουσικής με τέσσερις απο τους καλύτερους μουσικούς στη σκηνή τζαζ της Κύπρου.


Ειρηναίος Κουλουράς | κοντραμπάσσο
Στέλιος Ξυδιάς | ντραμς
Ηλίας Ιωάννου | τρομπέτα
Γιώργος Μορφίτης | πιάνο - guest του μήνα


Το κουαρτέτο θα φιλοξενίσει και άλλους τοπικούς και διεθνείς μουσικούς σε μερικές απο τις εμφανίσεις του.


Τετάρτη 07 Οκτωβρίου / House Jazz Band
Τετάρτη 14 Οκτωβρίου / House Jazz Band + OPEN JAM SESSION
Τετάρτη 21 Οκτωβρίου / House Jazz Band + Jordi Ballarin (Madrid) | σαξόφωνο
Τετάρτη 28 Οκτωβρίου / House Jazz Band + Ειρήνη Αθανασίου | φωνή


EXTRA EVENT:
Κυριακή 18 Οκτωβρίου / JAZZ QUINTET με τον Chris Byars (NY) | σαξόφωνο (περισσότερες πληροφορίες σύντομα)


+ Όλες οι εμφανίσεις ξεκινούν στις 21:30 με είσοδο ελεύθερη. Κρατήσεις συνιστώνται στο τηλέφωνο 25 361362.


Ο Ειρηναίος Κουλουράς κάνει εμφανίσεις στη Κύπρο και στο εξωτερικό για πάνω από 20 χρόνια, συμπεριλαμβάνοντας και εμφανίσεις με διεθνείς επιτυχίες όπως τους Arturo Sandoval (τρομπέτα), Ofer Ganor (κιθάρα) και Avishai Cohen (τρομπέτα). Είναι επίσης μαθητής του Ron Carter, ένας Αμερικανός μπασίστας ο οποίος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους στην ιστορία της Τζαζ.


Untitled-4
Ο Στέλιος Ξυδιάς κέρδισε την υποτροφία Νικόλα Οικονόμου το 2009 και σπούδασε Jazz Drums στο Κονσερβατόριο Rotterdam της Ολλανδίας. Έχει κάνει εμφανίσεις σε πολλές Ευρωπαϊκές σκηνές με σεβαστούς μουσικούς όπως την Αλεξία Βασιλείου και τον Gilad Atzmon, ένα βασικό μέλος της Βρετανικής Τζαζ σκηνής. Έχει επίσης ηχογραφήσει τύμπανα σε διάφορους δίσκους, και τον Οκτώβριο του 2014 κυκλοφόρησε το προσωπικό του EP «Silence», όπου παίζει σόλο τύμπανα. Μένει στη Λεμεσό όπου είναι ένα σημαντικό μέλος και μορφωτής της Κυπριακής μουσικής σκηνής.


Untitled-2
Ο Ηλίας Ιωάννου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό . Είναι κάτοχος Πτυχίου Μουσικής από το Πανεπιστήμιο Codarts στο Ρότερνταμ με ειδίκευση στην τρομπέτα και την μουσική Τζαζ . Συμμετείχε τρεις φορές στο Φεστιβάλ North Sea Jazz του Ρότερνταμ και σε διάφορα master classes με διεθνούς φήμης μουσικούς της Τζαζ, όπως Barry Harris, Joshua Redman, Snarky Puppy, Aaron Parks και Amik Querra. Ζεί και εργάζεται στη Λεμεσό , όπου διδάσκει και παίζει τρομπέτα σε μπάντες ποικίλων μουσικών ακουσμάτων.


Untitled-1

Ο Γιώργος Μορφίτης ξεκίνησε στα 6 του χρόνια μαθήματα κλασσικού πιάνου και θεωρίας. Το 2001 σπούδασε Τζάζ μουσική στη σχολή μουσικής του Φίλιππου Νάκα στην Αθήνα, και το 2002 στο I.S.A κονσερβατόριο της Χαβάνας όπου επικεντρώθηκε στην κλασσική σύνθεση, ενορχήστρωση και Τζάζ/Λάτιν performance. Το 2004 σπούδασε στο Codarts Κονσερβατόριο του Ρότερταμ όπου αποφοίτισε με Μ.Α στη Τζάζ/Λάτιν πιάνο. Το 2012 μετακόμισε στη Μαδρίτη όπου προσλήφθικε και δίδαξε στο Gredos College και στο Katarina Gurska. Έχει παίξει σε πολλά φεστιβάλ όπως North Sea Jazz Festival, Madrid Jazz Festival και στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλλι στη Μαδρίτης. Τώρα ζεί στην Κύπρο όπου εμφανίζετε τακτικά με διάφορα σχήματα συμπεριλαμβαννομένου και των δικών του.
Untitled-3

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ