Προβολές των τριών φιναλίστ ταινιών LUX 2015 σε Λευκωσία και Πάφο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 30.10.2015

Για άλλη μια χρονιά το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο έχει τη τιμή και τη χαρά να υποδεχτεί τους κινηματογραφόφιλους της Κύπρου στον μαγικό κόσμο του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Για το 2015 οι προβολές των τριών φιναλίστ ταινιών του Βραβείου LUX του ΕΚ θα πραγματοποιηθούν σε Λευκωσία και Πάφο.


Οι τρεις ταινίες που επελέγησαν ως φιναλίστ του φετινού βραβείου LUX είναι οι εξής:


* συμπαραγωγή Βουλγαρίας και Ελλάδας - “Urok“ (The Lesson) των Kristina Grozeva και  Petar Valchanov: Θέμα της ταινίας οι επιπτώσεις των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν αρκετές οικογένειες στην ΕΕ αλλά και τα ηθικά ζητήματα που προκύπτουν.


THE-LESSON-Still-6

* συμπαραγωγή Γαλλίας, Γερμανίας, Τουρκίας και Κατάρ - Mustang της Deniz Gamze Ergüven: Μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας στην Τουρκία ξετυλίγεται η καταπίεση που δημιουργείται στους νέους λόγω των συντηρητικών προσεγγίσεων της κοινωνίας.


unedetail_0158_def-tt-width-1600-height-1067-lazyload-0-crop-1-bgcolor-000000

*συμπαραγωγή Ιταλίας, ΗΠΑ, Γερμανίας, Γαλλίας και Κατάρ - Mediterranea του Jonas Carpignano: Η ταινία ασχολείται με τα θέματα της μετανάστευσης και του προσφυγικού, εστιάζοντας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πρόσφυγες που διαμένουν σε Ευρωπαϊκές χώρες.


mediterranea

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών είναι το εξής:


Λευκωσία - Cine Studio




  • “ Mediterranea” - Τρίτη 17 Νοεμβρίου, ώρα 21:00




  • “ Mustang“ - Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, ώρα 21:00




  • “Urok” (The Lesson) - Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, ώρα 21:00




Πάφος - Παλαιά Ηλεκτρική




  • “ Mediterranea” - Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00




  • “Mustang”- Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30




  • “Urok” (The Lesson) - Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, ώρα 21:30




Οι ταινίες θα προβληθούν υποτιτλισμένες σε όλα τα κράτη μέλη και η νικήτρια θα επιλεγεί από τους Ευρωβουλευτές και θα ανακοινωθεί στις 25 Νοεμβρίου στο Στρασβούργο. Χορηγός επικοινωνίας των προβολών στην Κύπρο είναι το ΡΙΚ.


+ Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22 87 05 00 (Αλεξάνδρα Ατταλίδου, Εκπρόσωπος Τύπου, Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρου)



https://www.youtube.com/watch?v=wNKy_MztQlg




  • Τρέιλερ της ταινίας Mustang”




https://www.youtube.com/watch?v=_0tdvv13-7o




  • Τρέιλερ της ταινίας Mediterranea”




https://www.youtube.com/watch?v=pVumDXzKIKE


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ