«GREEN ROOM» / Έκθεση φωτογραφίας της Μαρίνας Σιακόλα / Γκαλερί Αργώ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 24.11.2015

Η Μαρίνα Σιακόλα παρουσιάζει τη νέα της φωτογραφική δουλειά με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της «Green Room». Η έκδοση περιλαμβάνει 90 ασπρόμαυρα πορτρέτα, μερικά εκ των οποίων θα εκτεθούν στην Γκαλερί Αργώ της Λευκωσίας.


Το πράσινο δωμάτιο είναι μια μικρή κάμαρη στις παλιές εγκαταστάσεις του ορφανοτροφείου Μακάριος στο Νιέρι της Κένυας το οποίο για πολλά χρόνια φιλοξενούσε παιδιά παρά τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Η Μαρίνα Σιακόλα άρχισε να φωτογραφίζει τον Ιανουάριο του 2010 και συνέχισε ακόμα κι όταν τα παιδιά μεταφέρθηκαν στις νεόδμητες κτιριακές εγκαταστάσεις.


Green Room Cover


green room 01


green room 02

green room 04


Για την ταυτότητα του φωτογραφικού project αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος Σταύρος Χριστοδούλου στον πρόλογο του βιβλίου: «Η Μαρίνα Σιακόλα αφηγείται ουσιαστικά μια σειρά από ιδιωτικές ιστορίες, παγώνοντας το χρόνο τη στιγμή ακριβώς που καταφέρνει να εκμαιεύσει το αληθινό συναίσθημα. Από την ώρα που αυτά τα παιδιά εκτίθενται στα λίγα τετραγωνικά του Πράσινου Δωματίου, αυτομάτως οι ρόλοι καταργούνται και επανακαθορίζονται. Το δωμάτιο μετατρέπεται σε μια φωταγωγημένη νησίδα, μια ιδιότυπη σκηνή όπου τα παιδιά γίνονται οι πρωταγωνιστές παράλληλων μονόπρακτων. Η δε φωτογράφος, σε ρόλο αφηγήτριας, αγγίζει ψαχουλευτά το συναίσθημά τους, με μοναδικό ζητούμενο και αγωνία να αποτυπώσει ψήγματα έστω της αλήθειας τους.»


Όλα τα έσοδα - από την πώληση των φωτογραφιών και του βιβλίου - θα διατεθούν στο Ίδρυμα Σοφία Για Τα Παιδιά που έχει υπό την προστασία του το ορφανοτροφείο Μακάριος στην Κένυα.


+ Η έκθεση θα φιλοξενείται στην Γκαλερί Αργώ (Λεωφ. Διγενή Ακρίτα 64Ε, Λευκωσία) το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου από τις 10.00 μέχρι τις 21.00. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22 754009.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ