Ο Άντης Σκορδής βραβεύθηκε στη Νότια Κορέα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.1.2017

Ακόμη μια ξεχωριστή διάκριση πέτυχε ο Κύπριος συνθέτης Άντης Σκορδής, στον οποίο απονεμήθηκε εξ ημισείας το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό στη Νότια Κορέα.


Ο 33χρονος συνθέτης Άντης Σκορδής συμμετείχε στον διαγωνισμό για πιάνο κουιντέτο 2016 στην Γκουανκτζού της Νότιας Κορέας όπου απέσπασε το πρώτο βραβείο για τη σύνθεσή του με τίτλο «17... why not 37?». Μοιράστηκε το βραβείο με τον συνθέτη Tak Cheung Hui από το Χονγκ Κονγκ και βραβεύτηκε από το ISCM Korea και το Asia Cultural Center στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Symphony for Asia”.


Αναφέρει ο Άντης Σκορδής για τη σύνθεση του:


«17... γιατί όχι 37; Γιατί όχι 39; Γιατί όχι 371249876 ή 123764… ή φωτιά ή βαβουίνος ή μαύρο ή κόκκινο ή ουρανός ή νερό ή σπαγγέτι... Τα ονόματα είναι μόνο ενδείξεις για πράγματα που υπονοούνται... όπως και αυτό το κομμάτι υπονοεί κάτι στο χρόνο. Η μουσική γίνεται ένα γλυπτό στο χρόνο, όπου η ερμηνεία είναι το μόνο προσωπικό νόημα που μπορούμε να δώσουμε... έτσι όπως ερμηνεύουμε και τον κόσμο».


Ο Άντης Σκορδής είναι Κύπριος συνθέτης γεννημένος το 1983. Σπούδασε σύνθεση στις ΗΠΑ και στην Ολλανδία, με επιπλέον σπουδές στην Καρνατική μουσική και Ινδονησιακή Γκάμελαν. Το 2012 αναδείχθηκε ως συνθέτης της χρονιάς στην Ολλανδία από το MCN και Buma Cultuur.


Απέσπασε το πρώτο και δεύτερο βραβείο σε διαγωνισμούς σύνθεσης από την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και άλλα διεθνή βραβεία. Έχει συνθέσει όπερες, συμφωνικά έργα, μουσική δωματίου, μπαλέτο, ορατόρια, και μουσική για χορό και κινηματογράφο.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Από αριστερά ο Κύπριος συνθέτης Άντης Σκορδής, στο κέντρο ο πρόεδρος του Asia Cultural Center και δεξιά ο συνθέτης Tak Cheung Hui απο το Hong Kong.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ