Οι «Πυρκαγιές» του ΘΟΚ σε εικόνες

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.1.2017

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι πρόβες για την επόμενη πρεμιέρα του ΘΟΚ με το έργο «Πυρκαγιές» που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο σε σκηνοθεσία Πάρι Ερωτοκρίτου.


Η πρώτη παράσταση θα δοθεί στις 26 Ιανουαρίου στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ ενώ η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο με μια ιδιαίτερη εκδοχή, σαν drive in theatre.


Στο έργο πρωταγωνιστούν η Ζαν (Νίκη Δραγούμη) και ο Σιμόν (Μάνος Πετράκης), δυο νέοι που μετά τη δυσνόητη διαθήκη που άφησε η μαμά τους, θα ταξιδέψουν στη Μέση Ανατολή για να αναζητήσουν τις ρίζες τους. Μέσα από την περιπλάνηση θα ανακαλύψουν μυστικές πτυχές της ζωής της μητέρας τους και συνέπειες που της απέφερε ο εμφύλιος πόλεμος.


Η παράσταση είναι ακατάλληλη για θεατές κάτω των 18 ετών.


web_pyrkagies7

«Το έργο του Ουαζντί Μουαουάντ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια σύγχρονη παραλλαγή της τραγωδίας του Οιδίποδα όχι στην Θήβα αλλά αυτή τη φορά στη Μέση Ανατολή», αναφέρει ο Πάρις Ερωτοκρίτου στο σκηνοθετικό του σημείωμα. «Οι Πυρκαγιές είναι ένα έργο για την αναζήτηση της αλήθειας και την ανταπόδοση ενός χρέους. Ενός χρέους τραγικού και επώδυνου με φόντο τον μεγάλο εμφύλιο στον γειτονικό μας Λίβανο. Την ίδια στιγμή οι Πυρκαγιές είναι ένα έργο μεταφυσικό όπου ο χώρος και ο χρόνος πολλές φορές μετατοπίζονται όπως ακριβώς σ’ ένα όνειρο - ή καλύτερα σ’ ένα εφιάλτη.»


web_pyrkagies6
web_pyrkagies1
web_pyrkagies2
web_pyrkagies3
web_pyrkagies4
web_pyrkagies5

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνικά του Γιώργου Γιάννου και κοστούμια της Ρέας Ολυμπίου.


Μουσική Σύνθεση/Αυτοσχεδιασμός: Βασιλική Αναστασίου, Γιάννης Κουτής (ούτι, τσουμπούς), Άλκης Αγαθοκλέους (νέι, ζουρνάς), Ρόδος Παναγιώτου (κρουστά)


Κίνηση: Αριάνα Μαρκουλίδου.
Σχεδιασμός Φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης
Σχεδιασμός/Σύνθεση Ηχοτοπίων: Γιάννης Χριστοφίδης
Βοηθός Σκηνοθέτις: Μαρία Καρολίδου


Τους ρόλους κρατούν εκτός από τους Δραγούμη - Πετράκη οι Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Βαλεντίνος Κόκκινος, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Στέφανος Πίττας, Ιωάννα Σιαφκάλη και Ανδρέας Τσέλεπος.


web_pyrkagies14
web_pyrkagies8
web_pyrkagies9
web_pyrkagies10
web_pyrkagies11
web_pyrkagies12
web_pyrkagies13

+ Παραστάσεις κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ (με εξαίρεση τις 27 και 28 Ιανουαρίου). 


Η πρεμιέρα στην Πάφο θα δοθεί στο Γήπεδο Γυμνασίου Αποστόλου Παύλου την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 18:00. Οι θεατές θα παρακολουθήσουν την παράσταση από τα αυτοκίνητα τους. Είσοδος ελεύθερη. 


Περιοδεία: Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας την Παρασκευή 17 Μαρτίου, 20.30.


Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας το Σάββατο 18 Μαρτίου, 20.30.


Θέατρο Ριάλτο Λεμεσού την Τετάρτη 22 Μαρτίου, 20.30.




  • Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 18 ετών




Οι παραστάσεις στις 4 Μαρτίου στη Λευκωσία και στις 22 Μαρτίου στη Λεμεσό θα είναι με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους.


Πληροφορίες / Εισιτήρια τηλ. 77772717. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ