«Απόηχοι» της Λάρα Σόφι Βενιαμίν στην γκαλερί Αποκάλυψη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 24.1.2017

Η Λάρα Σόφι Βενιαμίν παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση στην Αποκάλυψη την Τετάρτη 1ην Φεβρουαρίου 2017 με γενικό τίτλο «Απόηχοι».


Τα έργα διαπραγματεύονται καθημερινούς εσωτερικούς χώρους, δωμάτια κτιρίων και σπιτιών τα οποία έζησε ή απλά συνάντησε η ζωγράφος, έργα καμωμένα από λάδι, ελεύθερα με αφαιρέσεις και έντονους χρωματισμούς.


Αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου για την έκθεση:


Πόρτες και παράθυρα βρίσκονται στο επίκεντρο της δουλειάς της Λάρας λόγω των φωτοσκιάσεων που δημιουργούν οι ακτίνες φωτός που εισέρχονται από τις χαραμάδες και τις γωνιές. Έπιπλα ξεχασμένα, μία κουρτίνα που ανεμίζει σε ανοικτό παράθυρο, δύο καρέκλες, ένα κρεβάτι είναι τα στοιχεία που κουβαλούν μέσα τους όλα τα βιώματα του παρελθόντος που προσπαθεί να αποτυπώσει η ζωγράφος στους καμβάδες της.


Η αύρα που κινείται αόρατα στους χώρους αποδίδεται θαυμάσια μέσα από την μυστηριώδη ατμόσφαιρα που επικρατεί στα έργα.


Η Βενιαμίν βρίσκει σημαντικούς τους απόηχους που υπάρχουν στους συνηθισμένους αυτούς χώρους και ενδιαφέρεται για το βιωματικό τους χαρακτήρα, το φως και τις μορφές που δημιουργούνται στο πλαίσιο των χώρων αυτών.


LARA_SOPHIE_BENJAMIN_web2

Η Βενιαμίν βλέπει τη δημιουργική διαδικασία ως μια προσωπική αντίδραση στον περιβάλλοντα κόσμο με βάση τις δικές της θεματικές αντιλήψεις και συσχετισμούς. Γι' αυτήν ο εξωτερικός και ο εσωτερικός κόσμος συναντιούνται στον καμβά, μέσω της σύνδεσης της με τα υλικά, και τη δραστηριότητα της ζωγραφικής. Λειτουργεί διαισθητικά και η ζωγραφική γι' αυτήν είναι μια ατελείωτη διαδικασία εξερεύνησης και ανακάλυψης που βασίζεται σε εικαστικές και αισθητικές ιδιότητες, και τις πολλαπλές δυνατότητες της μπογιάς. Χρησιμοποιεί την τέχνη για να αντιμετωπίσει και να κατανοήσει τη ζωή και την κοινωνία, εξερευνώντας το καθημερινό μας περιβάλλον ως αντανάκλαση αυτών, και της ανθρώπινης ψυχολογίας.


Η Λάρα Σόφι Βενιαμίν είναι Κύπρια ζωγράφος με σπουδές αρχικά Foundation Diploma Art and Design στο Camberwell College of Arts, University of Arts London. Το 2009-2012 έκανε Associate Fellowship Fine Arts στο Cyprus College of Art. Το 2013-2015 πήρε ΜΑ από το University of East Anglia και το University of Essex το οποίο ολοκλήρωσε στο University of Suffolk στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Η Βενιαμίν έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό και έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.


+ Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο καλλιτέχνης Άντρος Ευσταθίου την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου στις 19:30 στην γκαλερί Αποκάλυψη όπου θα παραμείνει μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2017. Πληροφορίες τηλ. 22300150.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ