La La Land: όλες οι αναφορές σε κλασσικές ταινίες μιούζικαλ σε ένα βίντεο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 26.1.2017

Η Sara Preciado, μία νεαρή φοιτήτρια μοντάζ ταινιών που αγαπά το μιούζικαλ, έκανε ένα βίντεο-αφιέρωμα σε όλες τις ταινίες-σημεία αναφοράς για τον σκηνοθέτη Damien Chazelle στην εκτέλεση της ταινίας "La La Land", το φαβορί για τα φετινά βραβεία όσκαρ με 14 υποψηφιότητες, ένα ρεκόρ που κρατούσαν μέχρι στιγμής μόνο οι ταινίες "All about Eve" και "Titanic".


H Preciado, χρησιμοποίησε την τεχνική SUPERCUT για να παράγει ένα βίντεο που συγκρίνει διάσημες σκηνές του μυθικών μιούζικαλ όπως "Singing in the rain", "Grease" ή το "West Side Story" με σχεδόν πανομοιότυπες σκηνές όπου χορεύουν οι Emma Stone και Ryan Gosling, πρωταγωνιστές της ταινίας που έγραψε ιστορία στις Χρυσές Σφαίρες με επτά αγαλματίδια. Αυτή η οπτική συλλογή στην οποία οι εικόνες επεξεργάστηκαν με μια κοινή γραμμή έχει ήδη ξεπεράσει τις 240.000 προβολές τις πρώτες 24 ώρες της δημοσίευσης στην πλατφόρμα βίντεο Vimeo.


Ο σκηνοθέτης Damien Chazelle ποτέ δεν έχει κρύψει ότι η πρόθεσή του δεν ήταν άλλη από το να εκσυγχρονίσει το μιούζικαλ στο Χόλιγουντ του εικοστού πρώτου αιώνα και έχει δηλώσει ότι εμπνεύστηκε από διάφορα κλασικά μιούζικαλ, ειδικά από το "The Ombrellas of Cherbourg"(1964) του Ζακ Ντεμί. Ανάμεσα στις χορογραφίες, σημεία αναφοράς για το La La Land είναι και το "An American in Paris", "Broadway Melodies", "Shall We Dance", "Funny Face", "The Band Wagon", " Young girls of Rochefort", "Sweet Charity" και το πιο πρόσφατο "Moulin Rouge" σε σκηνοθεσία Baz Luhrmann και με πρωταγωνιστές την Nicole Kidman και Ewan McGregor.


La La Land - Movie References from Sara Preciado on Vimeo.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ