«Η ανθρώπινη φωνή», το νέο έργο της Open Arts

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 26.1.2017

«… η… ανθρώπινη… φωνή…» είναι ο τίτλος της νέας θεατρικής παραγωγής της Open Arts, σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Κάσιου.


Πρόκειται για ένα έργο του Ζαν Κοκτώ γραμμένο το 1927 το οποίο η γνωστή σκηνοθέτιδα μετάφρασε σε συνεργασία με την ομάδα της παραγωγής και παρουσιάζει σε πρώτη επίσημη στις 4 Φεβρουαρίου.


Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:


Στο παρελθόν οι άνθρωποι μπορούσαν να συναντηθούν ο ένας με τον άλλο. Μπορούσαν να χαθούν, να ξεχάσουν τις υποσχέσεις τους, να τολμήσουν το αδύνατο, να κερδίσουν αυτούς που αγαπούν με ένα φιλί, με ένα χάδι, με μια αγκαλιά. Μια ματιά μπορούσε να αλλάξει τα πάντα. Αλλά με αυτή τη συσκευή, αυτό που έχει τελειώσει, τέλειωσε… Ένα έργο του Jean Cocteau που γράφτηκε το 1927. Μια γυναίκα, παλεύει να κερδίσει αυτόν που αγαπά… μόνο της όπλο ένα τηλέφωνο…


Τον μοναδικό ρόλο του έργου κρατά η Αντωνία Χαραλάμπους.


anthropini_foni_2wewb

Το έργο σκηνοθετεί η Αθηνά Κάσιου. Η Λύδια Μανδρίδου ανέλαβε την δημιουργία των σκηνικών και κοστουμιών, η Καρολίνα Σπύρου τον σχεδιασμό φωτισμού και ο Αντρέας Τραχωνίτης τον σχεδιασμό ήχου.


Στα πλαίσια της παράστασης η ομάδα συνεργάζεται με τους καλλιτέχνες Στέλιο Καλλινίκου και Νάταλι Γιαξή για ένα βιβλίο περιορισμένης έκδοσης ως μια άλλη μορφή ανάγνωσης της ανθρώπινης φωνής…


Οι προηγούμενες σκηνοθετικές δουλειές της Αθηνάς Κάσιου ήταν με τα έργα Love and Information και True West. H Κάσιου παρουσίασε την πρώτη της σκηνοθετική δουλειά στην Κύπρο το 2011 με το έργο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» με σκηνικό ένα σπίτι και το παρακείμενο περιβόλι.


+ Πρεμιέρα στις 4 Φεβρουαρίου στο space (Κωστή Παλαμά 12, Λευκωσία) και παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2017. 


Πληροφορίες τηλ. 96637557.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ