Θεατρική «Αόρατη Όψη» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 26.1.2016

Η θεατρική ομάδα Alpha Square και η Λεβέντειος Πινακοθήκη συνεργάζονται ξανά  για το ανέβασμα της θεατρικής παραγωγής «Αόρατη Όψη» [Sight Unseen].


Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2016.


Μετά το περσινό έργο «Κόκκινο» που αφορούσε στον κορυφαίο ζωγράφο Μαρκ Ρόθκο, η Alpha Square επιστρέφει στην Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία με ένα δεύτερο έργο σχετικό με τις τέχνες.


Η «Αόρατη Όψη» είναι ένα κείμενο του Αμερικανού Donald Margulies το οποίο πήρε το Βραβείο Obie ως Καλύτερο Νέο Αμερικάνικο Έργο το 1992 και ήταν φιναλίστ για Βραβείο Pulitzer.


Η φετινή επιλογή καταπιάνεται και πάλι με το σύγχρονο μέγα θέμα της εμπορικότητας στην τέχνη, με την αξία του ονόματος του καλλιτέχνη, αλλά και με το πώς ερμηνεύονται ή παρερμηνεύονται τα έργα ενός καλλιτέχνη – ή, ακόμα, τα κίνητρά του και η έμπνευση του κατά τη δημιουργία.


Αυτή τη φορά ο εικαστικός είναι φανταστική και όχι υπαρκτή προσωπικότητα. Ο διάσημος ζωγράφος Jonathan Waxman βρίσκεται στο Λονδίνο για μια σημαντική έκθεση ολόκληρου του έργου του. Επισκέπτεται την Patricia, μια παλιά του αγάπη, την οποία απέρριψε, δέκα χρόνια νωρίτερα… Το έργο φωτίζει κάποιες αθέατες πλευρές της τέχνης, του έρωτα και της ταυτότητας.


Το έργο σκηνοθετεί ο Βαρνάβας Κυριαζής. Τους ρόλους κρατούν οι Ανδρέας Αραούζος, Άντρη Κυριαζή, Φώτης Αποστολίδης και Χριστίνα Μαρούχου. Σκηνικά και κοστούμια επιμελούνται οι Γιώργος Γιάννου και Ρέα Ολυμπίου, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Γιώργος Κολιάς και το σχεδιασμό φωτισμού η Καρολίνα Σπύρου.


aorati_opsi_web2

+ Η πρεμιέρα θα δοθεί την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 στο Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Λεβέντης», Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία.


Τακτικές παραστάσεις μέχρι 6 Μαρτίου ως εξής:
Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 8.30 μ.μ. και Κυριακή στις 6.30 μ.μ.
Εισιτήρια: €15 & €12, από την Πινακοθήκη – τηλ. 22668838 (10.00 – 17.00)


Λεμεσός: Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016, 8.30 μ.μ.
Τεχνοχώρος της ΕΘΑΛ. Κρατήσεις: 7000 1140


Πληροφορίες:
www.alphasquare.com.cy | www.facebook.com/alphasquare | www.leventisgallery.org

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ