Προβάλλονται στο Σικάγο οι «Πολυαγαπημένες Μέρες»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 13.2.2017

Το βραβευμένο δημιουργικό ντοκιμαντέρ «Πολυαγαπημένες Μέρες», των Κωνσταντίνου Πατσαλίδη και Γιώργου Αβραάμ, επιστρέφει στην Αμερική για δύο προβολές στο 20o Chicago European Union Film Festival.


Η ταινία θα προβληθεί ανάμεσα σε άλλες βραβευμένες ταινίες ευρωπαϊκής παραγωγής στο Gene Siskel Film Center του Σικάγο σε δύο προβολές: στις 6 Μαρτίου (19:45 τοπική ώρα) και 9 Μαρτίου (20:15 τοπική ώρα).


Οι «Πολυαγαπημένες μέρες» αποτελούν επίσημη επιλογή του 20th Annual Chicago European Union Film Festival, ενός φεστιβάλ στο οποίο προβάλλονται ταινίες και ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Το ντοκιμαντέρ


Με αφορμή την ταινία «Πολυαγαπημένη», η οποία γυρίστηκε το 1970 στην Κύπρο με πρωταγωνίστρια τη Ράκελ Γουέλς στο κατεχόμενο σήμερα χωριό Κάρμι, ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Πατσαλίδης και ο σεναριογράφος και παραγωγός Γιώργος Αβραάμ, επιδιώκουν στο ντοκιμαντέρ τους με τίτλο «Πολυαγαπημένες μέρες» να μεταφέρουν εικόνες της κοινωνικής πραγματικότητας της τότε εποχής και, παράλληλα, να προσεγγίσουν δημιουργικά την πολλά υποσχόμενη πορεία του νησιού ως κινηματογραφικού προορισμού.


Το ντοκιμαντέρ ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2015 και διαγράφει ήδη μία πετυχημένη πορεία. Η παγκόσμια πρεμιέρα δόθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη, επιλέγηκε και προβλήθηκε στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λεμεσού, προσκλήθηκε στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αλεξάνδρεια και εκπροσώπησε την Κύπρο στο «Medimed» – το Ευρω-μεσογειακό μάρκετ για δημιουργικά ντοκιμαντέρ.


Προβλήθηκε επίσης, στο Λονδίνο, τον Δεκέμβριο 2015 και Φεβρουάριο 2016.


Το ντοκιμαντέρ είναι μια συμπαραγωγή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με τις εταιρείες Filmblades, Atlantis, Roll-Out Vision Services.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ