Οι επόμενες εκδηλώσεις στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.2.2017

Ένα πλούσιο πρόγραμμα με διαλέξεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις και ξεναγήσεις έχει ετοιμάσει το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας για τους μήνες Φεβρουάριο και Απρίλιο.


Οι εκδηλώσεις που συνθέτουν το πρόγραμμα στοχεύουν να εμπλουτίσουν τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου με περαιτέρω πληροφορίες, αλλά και να προσφέρουν νέες μουσειακές και εκπαιδευτικές εμπειρίες.


Παρατίθεται το αναλυτικό πρόγραμμα:


Brides

Η έκθεση «Νύφες στο Λεβέντειο: Παράδοση και Μόδα», στην οποία παρουσιάζονται νυφικές ενδυμασίες από την Ελλάδα και την Κύπρο μέχρι και το 1974, συνεχίζεται με επιτυχία. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα.


Στο πλαίσιο της έκθεσης, το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο θα πραγματοποιήσει ειδικές ξεναγήσεις από τη Διευθύντρια και τις Εφόρους του Μουσείου.




  • Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, 11:00 (Ελληνικά)




  • την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, 11:00 (Ελληνικά)




  • Τρίτη 4 Απριλίου 2017, 17:00 (Αγγλικά)




Dolls_exhibition

Στην έκθεση «Παράθυρο στον μαγικό κόσμο της κούκλας» που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους, εκθέτονται σπάνιες κούκλες (1894-1930) από τη συλλογή της Αλέκας Οικονόμου-Δημητριάδου.


Στο πλαίσιο της έκθεσης, το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας θα πραγματοποιήσει ειδικές ξεναγήσεις από τη συλλέκτρια της σπάνιας συλλογής παλιών κούκλων, Αλέκα Οικονόμου-Δημητριάδη.




  • Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, 17:00 (Αγγλικά)




  • Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, 11:00 (Ελληνικά)




«Η Αικατερίνη Κορνάρο πάει στην Όπερα» | 19 Νοεμβρίου 2016 - 20 Φεβρουαρίου 2017


Η έκθεση του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας παρουσιάζεται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2017.


Διαλέξεις


«Η νύφη και το ντύσιμό της από το Σάββατο έως τη Δευτέρα του γάμου» | Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, 19:30


Η διάλεξη θα δοθεί από την φιλόλογο και ερευνήτρια Καλλιόπη Πρωτοπαπά


«Πριν χαθούν οι μνήμες: Οι Λευκωσιάτισσες Μοδίστρες» | Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, 19:30


Η διάλεξη επιχειρεί να δώσει μέσα από ανοικτές συζητήσεις, ιστορίες για τις μοδίστρες μιας περασμένης εποχής στη Λευκωσία.


*Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Πνευματική Αδελφότητα Ελληνίδων Κύπρου


Εκπαιδευτικά Προγράμματα


«Φτιάχνουμε Χαρταετούς» | Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, 14:30


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, Κλάδο Λευκωσίας. Μικροί και μεγάλοι θα δουλέψουν συλλογικά για να κατασκευάσουν χαρταετούς με παλιές μεθόδους και παραδοσιακά υλικά.


Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι 20 ευρώ ανά οικογένεια και συμπεριλαμβάνει τα υλικά για τη δημιουργία ενός χαρταετού. Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν στον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, Κλάδο Λευκωσίας, για την ενίσχυση των ανθρωπιστικών του προγραμμάτων.


«Στον μαγικό κόσμο της κούκλας» | Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, 10:30


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 5-10 ετών. Το πρόγραμμα προτείνει διαδραστική περιήγηση στην έκθεση και πρωινό τσάι παρέα με την αγαπημένη κούκλα ή κούκλο των παιδιών, με τη συντροφιά της συλλέκτριας.


+ Είσοδος: ελεύθερη


«10 Κρυμμένα Μυστικά μες τα Παλιά τα Νυφικά» | Κυριακή 2 Απριλίου 2017, 10:30


Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Οικογένειες με παιδιά ηλικίας 8-12 ετών. Το πρόγραμμα αποκαλύπτει μυστικά για τους ανθρώπους περασμένων εποχών, μέσα από τις τάσεις της μόδας στο πέρασμα του χρόνου.


+ Είσοδος: ελεύθερη


*Για όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι απαραίτητες οι κρατήσεις: education@leventismuseum.org.cy ή στο τηλέφωνο 22661475


Εκδηλώσεις


«Όμορφη που 'σαι νύφη μου» | Κυριακή 23 Απριλίου 2017, 11:00


Πρόκειται για μια χορευτική παράσταση που διοργανώνει το Πολιτιστικό Εργαστήρι Άγιων Ομολογητών, με επίκεντρο τον κυπριακό γάμο αλλά και με εμβόλιμα στοιχεία από δρώμενα του γάμου στον ελλαδικό χώρο.


+ Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν μέσα στο πλαίσιο κοινωνικής πολιτιστικής και εκπαιδευτικής προσφοράς του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας.


Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή: 10:00-16:30


Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 22661475 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ