«Η Αϊσέ πάει διακοπές» στο Θέατρο Δέντρο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.2.2017

Τη νέα της θεατρική παραγωγή με τίτλο «Η Αϊσέ πάει διακοπές» παρουσιάζει στις 18 Μαρτίου η θεατρική ομάδα «Σόλο για Τρεις» στο Θέατρο Δέντρο, στη Λευκωσία.


Το έργο το οποίο σκηνοθέτησε η Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά είναι βασισμένο στο ομώνυμο, βραβευμένο με το «Athens Prize for Literature» βιβλίο της Κωνσταντίας Σωτηρίου.


Υπόθεση:


Μια γυναίκα, Ελληνοκύπρια που έζησε την ζωή της μυστικά για τριάντα τόσα χρόνια ως Τουρκοκύπρια, κρύβοντας την πραγματική της ταυτότητα από τον περίγυρο της και από τον ίδιο της το γιο, βλέπει το μυστικό της να αποκαλύπτεται το 2004 όταν ανοίγουν τα οδοφράγματα στην Κύπρο. Ο γιος της περνά στους «απέναντι» και η ίδια θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη ερώτηση που μπορεί να υποβάλει κάποιος στον εαυτό του, «Ποια είμαι;» ή μάλλον «μπορείς να αποτινάξεις από πάνω σου αυτό που πραγματικά είσαι;».


Γύρω της ο γυναικείος μικρόκοσμος της αδελφής, της γειτόνισσας και της μαστόρισσας αντανακλούν το σύμπαν του τόπου που χάνεται. Και στο κέντρο όλων, ο έρωτας και οι επιλογές που κάνουμε για την αγάπη.


Στο επίκεντρο της αφήγησης της ιστορίας της Ελένης που έγινε Χατισέ είναι οι μνήμες μιας Κύπρου που χάθηκε, ο πόλεμος, ο πόνος των ανθρώπων που γίνονται έρμαιο της ιστορίας αλλά και η ταυτότητα, αυτό που είσαι και αυτό που επιλέγεις να είσαι. Μια αφήγηση που αντανακλά στην σύγχρονη ιστορία της Κύπρου, των τελευταίων 50 χρόνων. Οι κουκουβάγιες που φέρνουν κακούς οιωνούς, οι πικρές λεμονάδες των παιδικών χρόνων, ο Χριστός και ο Μωάμεθ και τα καλντερίμια του Αγίου Κασσιανού συνθέτουν το πλαίσιο της ιστορίας.


Μια ιστορία αγάπης που δεν κοιτάζει θρησκείες και χρώματα αλλά μυρίζει το γιασεμί της δειλινής Λευκωσίας.


Παίζουν: Πόπη Αβραάμ, Κωνσταντίνος Αλκιβιάδης, Ηλιάνα Κάκκουρα, Αντρούλα Ηρακλέους, Χριστίνα Χριστόφια


Συντελεστές:


Κείμενο: Κωνσταντία Σωτηρίου
Διασκευή - Δραματοποίηση: Μαρίνα Βρόντη - Βαλεντίνος Κόκκινος
Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά
Σκηνικά: Στέλλα Πάρπα
Κοστούμια: Έλενα Κατσούρη
Βοηθός Ενδυματολόγου: Θέλμα Κασουλίδου
Μουσική Επιμέλεια: Χάρης Χαραλάμπους
Σχεδιασμός φωτισμού: Σταύρος Τάρταρης
Φώτα/ήχος: Αντρέας Καρσεράς
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Στέφανη Πολυκάρπου


+ Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στο Θέατρο Δέντρο στη Λευκωσία, στις 20:30. Τακτικές παραστάσεις κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (διπλή παράσταση: 18:30 & 20:30), μέχρι τις 9 Απριλίου.


Τιμή εισιτηρίων: 15 ευρώ, 10 ευρώ (μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι)


Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο 97829257 και στο 99544934 ή επισκεφθείτε τη σελίδα στο facebook.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ