«Γυμνόστηθη Αφροδίτη - η εικόνα του στήθους και το βλέμμα του ζωγράφου»

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 1.3.2017

Με μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό με θέμα «Γυμνόστηθη Αφροδίτη - Η εικόνα του στήθους και το βλέμμα του ζωγράφου» τιμούν τη Μέρα της Γυναίκας η Λεβέντειος Πινακοθήκη και η Europa Donna Κύπρου.


Στην νέα τους συνεργασία, Λεβέντειος και Europa Donna συνδιοργανώνουν την «Διάλεξη της Τετάρτης» που για πρώτη φορά θα ταξιδέψει στη Λεμεσό την Τρίτη 7 Μαρτίου και θα επαναληφθεί στη Λευκωσία την Τετάρτη 8 Μαρτίου.


Συγκεκριμένα, η Μυρτώ Χατζάκη - Επιμελήτρια της Συλλογής του Παρισιού της Λεβεντείου Πινακοθήκης και η Εύη Παπαδοπούλου - Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου συνομιλούν σε μια διάδραση με θέμα «Γυμνόστηθη Αφροδίτη- Η Εικόνα του στήθους και το βλέμμα του ζωγράφου».


Πρόκειται για «μια κουβέντα αφιερωμένη στη γυναίκα, με σύμβολο και αφετηρία την Αφροδίτη, που μας προ(σ)καλεί, με οδηγό την Τέχνη, να ξανασκεφτούμε την εικόνα του στήθους, τη σημασία και την προστασία του και να μιλήσουμε γι' αυτό από μια διαφορετική σκοπιά. Το στήθος, το επίκεντρο του γυναικείου κορμιού, μέσα από τους επιλεγμένους πίνακες της Λεβεντείου Πινακοθήκης, αναδεικνύει την επιρροή του στην Τέχνη και στη ζωή μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Η διάλεξη προαναγγέλει παράλληλα την μεγάλη έκθεση/αφιέρωμα στην Παράδοξη Αφροδίτη που ετοιμάζει η Λεβέντειος Πινακοθήκη και θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο 2017, στο πλαίσιο της Πάφου2017.


Θα προηγηθεί εργαστήρι με το ‘cabinet of curiosities’ όπου θα κληθούν σχολές και όσοι ενδιαφέρονται να ζωγραφίσουν μια εικόνα του στήθους με τα υλικά που θα τους δοθούν. Μια από αυτές τις εικόνες θα κοσμήσει ένα από τα βιβλιαράκια της Europa Donna Κύπρου.


Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Θα ακολουθήσει δεξίωση.


+ Λεμεσός, Αποθήκες Τρακασόλ, Τρίτη 7 Μαρτίου στις 19.30.


+ Λευκωσία, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 19.30. Πληροφορίες τηλ. 22668838. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ