«Ύστερα μένει η θάλασσα» | Ντοκιμαντέρ για τη Γιαλούσα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.3.2016

Το ιστορικό «της κατάληψης μιας ανοχύρωτης, ακριτικής κωμόπολης», της Γιαλούσας, ξεδιπλώνει το ντοκιμαντέρ «Ύστερα μένει η θάλασσα», το οποίο θα προβληθεί στο φετινό 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.


Το ντοκιμαντέρ, το οποίο έχει επιλεγεί για το επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ, υπογράφουν ο μαθηματικός, ζωγράφος και σκηνοθέτης Γιώργος Κούμουρος και ο σκηνοθέτης Χρίστος Γεωργίου.


«Μέσα από αφηγήσεις ανθρώπων που βίωσαν την εισβολή των Τούρκων τον Αύγουστο του 1974, παρακολουθούμε την μεταλλαγή μιας άλλοτε ευημερούσας πολιτείας σε ένα χώρο εγκλεισμού για τους ίδιους τους κατοίκους της. Ενός εγκλεισμού που κράτησε δυόμισι χρόνια και που οδήγησε μεθοδικά στον διωγμό τους», αναφέρεται για το ντοκιμαντέρ.



Δείτε το τρέιλερ εδώ



Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη, σηκώνει αυλαία στις 11 Μαρτίου και στο πλαίσιό του θα προβληθούν 72 ελληνικά ντοκιμαντέρ, ανάμεσά τους και το «Ύστερα μένει η θάλασσα».


Το ντοκιμαντέρ των Κούμουρου και Γεωργίου εντάσσεται στην κατηγορία «Συλλογική Μνήμη» μαζί με άλλα οκτώ ντοκιμαντέρ.


Η προβολή του «Ύστερα μένει η θάλασσα» -που ευελπιστούμε κάποια στιγμή σύντομα να προβληθεί και στην Κύπρο- θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Μαρτίου, στις 20:00 και 13:00 αντίστοιχα, στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης - Αποθήκη 1 Λιμάνι, στη Θεσσαλονίκη.


the_sea_remains_poster_web

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ