Η Λάρνακα, ο Luigi Palma di Cesnola και οι κυπριακές αρχαιότητες

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.4.2017

Στο πλαίσιο της σημερινής Διεθνούς Ημέρας Μνημείων και Χώρων όπως ορίστηκε η 18η Απριλίου, το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου παρουσιάζει έκθεση με τίτλο «Η Λάρνακα, ο Luigi Palma di Cesnola και οι Κυπριακές Αρχαιότητες» στο κέντρο επισκεπτών του Αρχαιολογικού χώρου Κιτίου.


Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 18:30 και θα παραμείνει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.


Η έκθεση διοργανώνεται από το Τμήμα Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη-Αρχεία Λάρνακας και το Πανεπιστήμιο του Τορίνο.


Ο Λουίτζι Πάλμα ντι Τσεσνόλα ήταν Ιταλο-Αμερικανός στρατιωτικός, διπλωμάτης και ερασιτέχνης αρχαιολόγος ο οποίος υπηρέτησε ως πρόξενος στη Λάρνακα τα έτη 1865-1877. Κατά τη θητεία του πραγματοποίησε ανασκαφές κυρίως στον αρχαιολογικό χώρο Κουρίου απ’ όπου και ανέκτησε σημαντικό αριθμό -αρκετές χιλιάδες- αρχαιοτήτων. Η Συλλογή του, γνωστή ως Συλλογή Cesnola, υπήρξε η πρώτη συλλογή Μεσογειακών αρχαιοτήτων που απέκτησε το Μητροπολιτικό Μουσείο (Metropolitan Art Museum in New York) και αποτελεί την πλουσιότερη και πιο ποικίλη συλλογή κυπριακών αρχαιοτήτων εκτός Κύπρου.


+ Εγκαίνια στις 26 Απριλίου στις 18:30 στο κέντρο επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου Κιτίου. Θα ακολουθήσει δεξίωση. Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Πληροφορίες τηλ. 22865801, 22865863, 22865873. 


Φωτογραφία: Ο Luigi Palma di Cesnola, Αμερικανός πρόξενος στην Κύπρο τα έτη 1865 - 1877. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ