Διεθνής Μέρα Μουσείων 2016 στα Μουσεία Παγκύπριου Γυμνασίου

Eleni Papadopoulou Δημοσιεύθηκε 13.5.2016

Το Παγκύπριο Γυμνάσιο και τα Μουσεία Παγκυπρίου Γυμνασίου όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εορτάζουν και τιμούν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου) και την Ευρωπαϊκή Νύκτα Μουσείων (21 Μαΐου) με εκδηλώσεις.




  • Συγκεκριμένα, στις 18 Μαΐου 2016 τα Μουσεία Παγκυπρίου Γυμνασίου θα παραμείνουν ανοικτά και θα δέχονται επισκέπτες από τις 09.00 μέχρι τις 19.00. Υπενθυμίζεται, ότι η είσοδος στα Μουσεία Παγκυπρίου Γυμνασίου είναι δωρεάν.







  • Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στις 20 Μαΐου 2016 με την υπαίθρια, δημόσια προβολή της βραβευμένης κινηματογραφικής ταινίας «Ο Μύλος και ο Σταυρός»(“TheMillandtheCross”). Πρόκειται για μια διεθνή παραγωγή (2011, διάρκειας 92 λεπτών), σε σκηνοθεσία του Πολωνού σκηνοθέτη Λέχ Μαγιέβσκι (LechMajewski).Προβάλλεται με τους αυθεντικούς διαλόγους στην αγγλική και με αγγλικούς υπότιτλους. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 στην αυλή του μουσείου (Σημ.: σε περίπτωση κακοκαιρίας η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο εσωτερικό του μουσείου). Της προβολής θα προηγηθεί σύντομη ξενάγηση στα Μουσεία Παγκυπρίου Γυμνασίου.





Λίγα λόγια για την ταινία:


Η ταινία «Ο Μύλος και ο Σταυρός» ζωντανεύει την ελαιογραφία του μεγάλου φλαμανδού ζωγράφου Πίτερ Μπρούεγκελ του Πρεσβύτερου «Ο Χριστός Φέρων τον Σταυρό» (1564), μεταφέροντάς την στη μεγάλη οθόνη. Η κινηματογραφική εικόνα εμπλουτίζεται μεζωγραφικά ντεκόρ και τη χρήση τρισδιάστατων ψηφιακών εφέ. Ως σύνθεση εικόνας και ήχου, η παρακολούθηση αυτής της ταινίας -που ταυτοχρόνως αποτελεί ένα φιλοσοφικό δοκίμιο- προσφέρει στον θεατή μια πρωτότυπη κινηματογραφική εμπειρία. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του κριτικού και ιστορικού τέχνης Michael Francis Gibson.  Πρωταγωνιστούν οι Michael York, Charlotte Rampling, Rutger Hauer.


Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Πολωνίας στην Κύπρο, με την αρωγή και τη στήριξη της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας και του ΕπίτιμουΠροξένου της Πολωνίας στην Κύπρο, κυρίου Λουκή Παπαφιλίππου.




Film Poster

 


ΜΟΥΣΕΙΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


Αγίου Ιωάννου & Θησέως (δίπλα από το Παγκύπριο Γυμνάσιο)


ΤΗΛ.: 22466014, HΛ. ΤΑΧ.: pgmuseum@cytanet.com.cy


FB: «Μουσεία Παγκυπρίου Γυμνασίου» - ελληνικοί χαρακτήρες)


 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ