Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2016

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 13.5.2016
www.fotolarko.com.cy

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνουν τις παραγωγές που επιλέγηκαν να συμμετάσχουν στο «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2016».


ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2016

Η εικοστή διοργάνωση του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» θα πραγματοποιηθεί από τις 3 μέχρι τις 30 Ιουλίου 2016.



Ε.Θ.Α.Λ. (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ), ΚΥΠΡΟΣ


ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ του Αριστοφάνη


Σκηνοθεσία: Μηνάς Τίγκιλης



THEATER KREFELD UND MÖNCHENGLADBACH gGmbH, ΓΕΡΜΑΝΙΑ


ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ, ΧΟΗΦΟΡΟΙ του Αισχύλου


Σκηνοθεσία: Ματτίας Γκερτ


 


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΙΑΚΧΟΣ, ΚΥΠΡΟΣ


ΟΡΕΣΤΗΣ του Ευριπίδη


Σκηνοθεσία: Φώτος Φωτιάδης


 


DE ROOVERS, ΒΕΛΓΙΟ


ΟΡΕΣΤΕΙΑ, βασισμένο στον Αισχύλο


Σκηνοθεσία: de Roovers


 

5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ, ΕΛΛΑΔΑ


ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή


Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης



Η Επιτροπή Επιλογής των παραστάσεων για συμμετοχή στο «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2016», απαρτιζόταν από τους: Νάντια Στυλιανού, Ανώτερη Μορφωτική Λειτουργό, Αριστόδημο Αναστασιάδη, Μορφωτικό Λειτουργό Α΄ και Μαρίνα Τρυφωνίδου, Μορφωτική Λειτουργό, εκ μέρους των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Λέανδρο Ταλιώτη, Γραμματέα του Δ.Σ. του ΚΚΔΙΘ, Σκηνοθέτη, Μαρίνο Ανωγυριάτη, Ταμία του Δ.Σ. του ΚΚΔΙΘ, Σκηνοθέτη και Γιώργο Μουαΐμη, Σκηνοθέτη, εκ μέρους του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και Ειρένα Επαμεινώνδου, Τουριστικό Λειτουργό, εκ μέρους του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.


Οι παραστάσεις του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2016» θα λάβουν χώρα στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, στη Λευκωσία.


Όλες οι παραστάσεις του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2016» εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Οργανισμού «Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης – ΠΑΦΟΣ 2017».


 ● Το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων θα ανακοινωθεί αργότερα.




www.fotolarko.com.cy

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ