Το δ.σ. του Παττίχειου Θεάτρου Λεμεσού

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.5.2016

Γράφει ο Χριστόφορος Νέστορος

Ο γνωστός δημοσιογράφος Τάσος Τρύφωνος, ο πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού Εύρος Αλεξάνδρου και οι Πάμπης Αναγιωτός και Δώρος Ιερόπουλος, με πλούσια προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της Λεμεσού, είναι τα μη αιρετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λτδ, το οποίο έχει αναλάβει τη διαχείριση και τη λειτουργία της ναυαρχίδας των πολιτιστικών χώρων της Λεμεσού.


Οι τέσσερις προσωπικότητες προτάθηκαν από τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού. Συγκεκριμένα, ο Τάσος Τρύφωνος προτάθηκε από τον ΔΗΣΥ, ο Πάμπης Αναγιωτός από το ΑΚΕΛ, ο Δώρος Ιερόπουλος από το ΔΗΚΟ και ο Εύρος Αλεξάνδρου από την ΕΔΕΚ.


Ex officio, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού είναι ο δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη που το απαρτίζουν είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Βασιλείου, Ανδρέας Καρεκλά, Πέρσα Παπαϊωάννου, Λουκάς Σπαθάρη, Αθηνά Σπύρου, Νεόφυτος Χαραλαμπίδης, Νίκη Παντελίδου και η δημοτική γραμματέας Γιωργούλα Λεωνίδα.


Θέση διευθυντή


Η πρώτη πράξη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας ήταν η προκήρυξη της θέσης του διευθυντή για το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο με συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και καθήκοντα την γενική διεύθυνση, οργάνωση, προγραμματισμό και εποπτεία των δραστηριοτήτων του θεάτρου, την κατάρτιση του ετήσιου καλλιτεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού καθώς και την προετοιμασία, οργάνωση και συντονισμό των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.


Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εξέπνευσε την Παρασκευή 13 Μαΐου.


Κι άλλα κενά


Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η προκήρυξη θέσης τεχνικού διευθυντή και ακόμη τριών τεχνικών, ενώ οι υπόλοιπες εργασίες θα γίνονται με την αγορά υπηρεσιών.


Τα έξοδα του θεάτρου, που παραμένει στην κυριότητα του Δήμου Λεμεσού, θα καλύπτονται από τις χορηγίες του δήμου και του κράτους, αλλά πρωτίστως από τις εκδηλώσεις που θα διοργανώνει καθώς και τις δικές του παραγωγές.


Με τη νέα σεζόν


Όλες οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και η επαναλειτουργία του θεάτρου μετά την πεντάχρονη ανακαίνισή του τοποθετείται από τον πρόεδρο της πολιτιστικής επιτροπής του δήμου, Νεόφυτο Χαραλαμπίδη, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπότε και αναμένεται να οργανωθούν πανηγυρικές εκδηλώσεις.


Το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, το οποίο μετά την ανακαίνισή του θεωρείται το πλέον σύγχρονο της Κύπρου, διαθέτει 730 θέσεις θεατών και προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό. Το κόστος της ριζικής ανακαίνισής του ανήλθε στα 9 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ